Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 05 August 2020 - 19698 vizitatori azi
Educatie rutiera-Educatie pentru viata! 160 de unitati de invatamant, vizitate de politist.

In 7 iunie a.c.  s-a desfasurat etapa judeteana a concursului "Educatie rutiera-Educatie pentru viata!".In concurs s-au inscris sase patrule scolare, calificate in etapele locale.

In urma probelor sustinute, echipa desemnata castigatoare a fost patrula scolara de circulatie a Scolii Gimnaziale "LUCIAN BLAGA" din Bistrita, care s-a calificat la etapa nationala, ce se va desfasura in perioada 7-10 iulie 2013, in municipiul Slatina.

Felicitari tuturor participantilor!

 

 

Peste 160 de unitati de invatamant, vizitate de politisti in aceasta saptamana

 

 

In saptamana 3-7 iunie a.c., politistii au vizitat 164 de unitati de invatamant din judet, purtand discutii pe teme preventive cu peste 5000 de elevi din clasele I-VII si IX-XI, in cadrul planului de masuri privind cresterea gradului de siguranta a elevilor.

           In cadrul sesiunilor de informare, mesajele preventive transmise de politisti au fost diferite pentru fiecare varsta in parte, micutii din ciclul primar fiind informati despre riscurile la locul de joaca, pe strada sau in compania persoanelor necunoscute; elevii din ciclul gimnazial au discutat cu politistii si despre siguranta pe internet, disparitiile de minori sau abuzurile sexuale asupra minorilor. Pentru elevii de liceu, paleta preventiva s-a largit, cuprinzand subiecte legate de consumul de droguri si delincventa juvenila.

Elevii bistriteni au fost foarte receptivi la informatiile de natura preventiva oferite de politisti in  campania  "Vacanta in siguranta!" .

          In perioada urmatoare, politistii vor fi prezenti in zone de interes pentru elevi si tineri: pietonalul municipiului Bistrita, strandul municipal si bazinele de inot interioare, cluburi si parcuri, tabere scolare pentru elevi.

 

****

 

Politistii bistriteni deruleaza in perioada iunie-august 2013, o noua campanie de informare destinata cresterii gradului de siguranta a elevilor in perioada vacantei de vara.

 

In cadrul campaniei "Vacanta in siguranta", politistii se adreseaza indeosebi elevilor, cu varsta intre 7 - 17 ani, constientizandu-i asupra modalitatilor de prevenire a victimizarii si a consecintelor comiterii de acte antisociale.

 

 

 

RECOMANDARI DE VACANTA

 DRAGI COPII,

Vacanta de vara o veti petrece in familie, la rude sau bunici, in tabere scolare sau alte locuri. Indiferent de locul unde va aflati, trebuie sa adoptati o conduita preventiva, astfel incat sa puteti incepe noul an in conditii bune.

Pentru a evita implicarea voastra in diverse evenimente nedorite atat pentru voi cat si pentru parintii vostri, este bine sa retineti si sa respectati cateva reguli de conduita care vor contribui la protectia voastra:

F Nu acceptati fara discernamant compania si anturajul unor persoane necunoscute sau cunoscute intamplator, cu un comportament dubios sau a caror intentii nu le cunoasteti;

F In deplasarile voastre, individuale sau in grup, evitati pe cat posibil traseele izolate, neiluminate, locurile dosnice sau intunecoase unde puteti deveni victimele unor furturi, talharii, violuri sau vatamari corporale;

F Nu va lasati atrasi, angrenati sau implicati in activitatile unor grupuri de elevi sau tineri deprinsi cu consumul de bauturi alcoolice sau droguri,  practicarea jocurilor de noroc sau care au un mod de comportare si manifestare contrar regulilor si normelor de convietuire sociala;

F In discoteci, parcuri, alte locuri de recreere sau distractie, comportati-va civilizat, evitand disputele si altercatiile verbale sau fizice deoarece acestea pot degenera in agresiuni sau incaierari cu urmari grave;

F Cand sunteti singuri acasa, nu permiteti accesul persoanelor necunoscute in locuinta deoarece s-ar putea sa aiba intentii infractionale;

F In calitate de pietoni, biciclisti sau alte forme de participare la traficul rutier, respectati in toate imprejurarile semnificatia indicatoarelor rutiere. Nu va angajati in traversarea strazilor prin locuri nemarcate, in fuga si fara asigurare; evitati jocurile pe carosabil si trotuare care pot deveni periculoase pentru voi sau ceilalti participanti la traficul rutier si pietonal.

                  Compartimentul de analiza si prevenire a criminalitatii

 

 

0 comentarii1820 vizualizări08 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0