Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 05 August 2020 - 18218 vizitatori azi
BACALAUREAT IN SIGURANTA.

Politistii au intocmit un plan de masuri pentru desfasurarea optima a activitatilor specifice de ordine si siguranta publica in timpul Examenului de Bacalaureat si Evaluarii Nationale 2013. Politistii au dispus masuri specifice pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice in timpul examenelor si a altor activitati adiacente si pentru fluidizarea traficului rutier din zona institutiilor de invatamant de pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

 Luni, 10 iunie a.c., a inceput prima sesiune a examenului national de bacalaureat 2013, cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana (proba A).

 Pentru prevenirea evenimentelor negative si asigurarea desfasurarii in conditii de liniste si siguranta a examenelor, Politia Romana a dipus masuri de suplimentare a dispozitivelor de ordine si siguranta publica.

 Astfel, in judetul Bistrita-Nasaud  peste 40 de politisti de ordine publica, de la rutiera si judiciaristi, vor asigura masurile specifice in zona celor 26 de unitati de invatamant/ centre de examen.

 Acestea vor fi incluse in itinerariile de patrulare, in special pe timpul plecarii si sosirii candidatilor si a insotitorilor acestora la/de la locurile de sustinere a examenelor.

Politistii vor actiona in zona adiacenta institutiilor de invatamant pentru depistarea si luarea masurilor legale fata de persoanele care, prin comportamentul sau activitatile pe care le desfasoara, afecteaza climatul de siguranta publica.

 De asemenea, politistii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum si a ambuteiajelor.

 *****

Incepand cu data de 10.06.2013, Ministerul Educatiei Nationale organizeaza la nivel national atat Examenul National de Bacalaureat pentru absolventii invatamantului liceal (sesiunea I 10 iunie - 12 iulie, sesiunea II 15 iulie - 05 septembrie 2013), cat si Evaluarea Nationala pentru absolventii claselor a VIII-a (17 iunie - 3 iulie 2013).

 In judetul Bistrita-Nasaud functioneaza 375 de unitati de invatamant, dintre care 31 de licee si scoli profesionale,  223 de scoli generale si 121 de gradinite.

 .

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

 

 

0 comentarii1827 vizualizări11 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0