Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Februarie 2020 - 2164 vizitatori azi
SARBATOAREA SFINTEI MARII, IN SIGURANTA. PESTE 3000 DE PIETONI SANCTIONATI .

Peste 150 de politisti vor fi la datorie, suplimentar, pe timpul manifestarilor prilejuite de Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfanta Marie), pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica. Politistii vor actiona pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, precum si pentru mentinerea fluentei si sigurantei traficului rutier.

  In perioada premergatoare Sarbatoririi Adormirii Maicii Domnului si pe timpul acesteia, indeosebi in intervalul 14 - 18 august a.c., pe langa dispozitivul curent, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean a luat o serie de masuri suplimentare pentru mentinerea climatului de ordine si liniste publica.

 Politistii au misiunea de asigurare a ordinii si linistii publice, de prevenire si combatere a furturilor, vagabondajului, cersetoriei, a comertului ilegal, de asigurare a fluentei circulatiei pe traseele turistice, precum si de a actiona pentru preintampinarea oricaror evenimente negative.

 Astfel, politistii vor actiona, zilnic, in patrule mixte Politie-Jandarmerie,  atat pentru indeplinirea responsabilitatilor necesare asigurarii unui climat public de ordine si siguranta, cat si in cadrul dispozitivelor suplimentare instituite in localitatile unde se vor desfasura manifestari religioase, culturale si artistice.

Intrucat la data de 15 august in Bistrita are loc si Festivalul Traditiilor Tiganesti, iar in intervalul 16-18 august vor fi sarbatorite Zilele Orasului Beclean, politistii vor actiona pentru a asigura buna desfasurare a manifestarilor, precum si pentru siguranta cetatenilor.

 

 

 

PESTE 3000 DE PIETONI SANCTIONATI PENTRU  TRAVERSARE NEREGULAMENTARA,  IN 2013

              De la inceputul anului, 3286 de pietoni au fost sanctionati contraventional ca urmare a faptului ca au fost surprinsi traversand neregulamentar drumul.

             Din vina pietonilor s-au produs 32 de accidente rutiere, soldate cu 5 decedati, 6 raniti grav si 21 raniti usor. 

Pietonii surprinsi si accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise, la culoarea rosie a semaforului destinat acestora, sau a nerespectarii altor obligatii stabilite de normele rutiere poarta intreaga raspundere a accidentarii lor, in conditiile in care conducatorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulatia prin acel sector.

              In acelasi interval de timp, 237 de conducatori auto au fost sanctionati contraventional de politistii rutieri si au ramas fara permise de conducere pentru 30 de zile pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public.

             Din aceasta cauza s-au produs 16 accidente de circulatie, cu nicio persoana decedata, 5 ranite grav si 13 ranite usor.

             ******

              Politistii reamintesc principalele prevederi legale :

 Pietonii sunt obligati sa se deplaseze numai pe trotuar, iar in lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stanga a drumului, in directia lor de mers. Cand si acostamentul lipseste, pietonii sunt obligati sa circule cat mai aproape de marginea din partea stanga a partii carosabile, in directia lor de mers.

          Pietonii au prioritate de trecere fata de conducatorii de vehicule numai atunci cand sunt angajati in traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate si semnalizate corespunzator, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

  Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator, iar in lipsa acestora, in localitati, pe la coltul strazii, numai dupa ce s-au asigurat ca o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic.

            Nerespectarea de catre pietoni a normelor privind circulatia pe drumurile publice constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa I de sanctiuni (2 sau 3 puncte amenda).

 Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni (4 sau 5 puncte amenda) si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului.

 

 

0 comentarii1232 vizualizări14 august 2013
rss 2.0
rss 2.0