Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 27 Februarie 2020 - 9348 vizitatori azi
Suspectul de omor a fost depistat.

Barbatul suspectat ca a ucis doua persoane in Sanmihaiu de Campie a fost depistat in aceasta dimineata in comuna Lunca Ilvei. Imediat dupa sesizarea faptei, in data de 10 august a.c., barbatul de 36 de ani din Sanmihaiu de Campie, judetul Bistrita-Nasaud, a fost cautat de politistii din Bistrita-Nasaud si din judetele invecinate, fiind dat in urmarire la nivel national.

 

In 18 august a.c., in jurul orei 08.40 acesta s-a prezentat la Postul de politie Lunca Ilvei, fiind escortat de un echipaj de politie la sediul I.P.J. Bistrita-Nasaud.

Barbatul urmeaza a fi audiat de procurorul criminalist si introdus in arest.

Inca din data de 16 august a.c. pe numele suspectului a fost emis un mandat de arestare in lipsa de catre Tribunalul Bistrita-Nasaud, fiind cercetat pentru comiterea infractiunilor de omor deosebit de grav si violare de domiciliu.

 

.

 

POLITISTII BISTRITENI, LA DATORIE DE SARBATOAREA ADORMIRII MAICII DOMNULUI

Datorita prezentei active a politistilor in strada, a masurilor preventive luate, precum si in urma actiunilor desfasurate pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, nu s-au inregistrat evenimente deosebite pe raza judetului. /Suplimentar, peste 150 de politisti sunt la datorie pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica.

Astfel, in urma actiunilor desfasurate in ultimele doua zile, politistii au constatat 17 infractiuni, dintre care 11 in flagrant. Dintre acestea, 9 au fost de natura judiciara si 7 la regimul circulatiei rutiere.

Politistii au urmarit asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, sanctionand incalcarile normelor de convietuire sociala. Astfel, au aplicat 163 de sanctiuni contraventionale prevazute de Legea nr. 61/1991 privind ordinea si linistea publica si 5 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

In urma activitatilor desfasurate pentru un trafic rutier in siguranta, politistii au aplicat 807 sanctiuni contraventionale celor care au incalcat prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 257 pentru viteza, au retinut 17 permise de conducere si au retras 8 certificate de inmatriculare.

In total, in urma abaterilor contraventionale constatate, au fost aplicate 991 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 146.620 de lei.

*****
In perioada premergatoare Sarbatoririi Adormirii Maicii Domnului si pe timpul acesteia, indeosebi in intervalul 14 - 18 august a.c., pe langa dispozitivul curent, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean a luat o serie de masuri suplimentare pentru mentinerea climatului de ordine si liniste publica.

Peste 150 de politisti vor fi la datorie, suplimentar, pe timpul manifestarilor prilejuite de Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfanta Marie), pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica.

Politistii vor actiona pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, precum si pentru mentinerea fluentei si sigurantei traficului rutier.

1 comentariu1183 vizualizări18 august 2013
rss 2.0
rss 2.0