Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 09 Iulie 2020 - 4286 vizitatori azi
ACTIUNEA "FOC DE ARTIFICII"

Pentru a preveni evenimentele neplacute care ar putea fi provocate in perioada sarbatorilor de iarna prin folosirea petardelor, pentru a evita disconfortul produs cetatenilor si chiar ranirea unor persoane, politistii bistriteni atentioneaza ca vanzarea obiectelor artizanale si de distractie fabricate sau confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice se face numai de catre persoanele juridice autorizate in acest sens si numai in locurile autorizate in conditiile legii.

Astfel, pentru a preveni producerea unor accidente cauzate de utilizarea ilegala si necorespunzatoare a obiectelor pe baza de amestecuri pirotehnice, politistii, impreuna cu reprezentantii altor institutii abilitate in domeniu, vor organiza actiuni de control in piete, targuri, depozite en - gross si in general, in zonele aglomerate.

Scopul acestor actiuni consta in depistarea persoanelor care comercializeaza asemenea produse cu incalcarea dispozitiilor legale si luarea unor masuri ferme fata de cei care desfasoara activitati de comert ambulant, precum si fata de cei care incalca dispozitiile legale privind modul de folosire si depozitare a acestor produse.

Totodata sunt efectuate atat verificari incrucisate la societatile comerciale identificate ca au achizitionat articole pirotehnice, urmarindu-se destinatiile finale si traseul de la importator la vanzator, cat si controale la locurile de desfasurare a jocurilor de artificii, in privinta modului de respectare a normelor legale privind transportul, depozitarea, manipularea articolelor pirotehnice si conditiile de executare a focurilor de artificii.

La nivelul judetului Bistrita-Nasaud a fost declansata actiunea "Foc de artificii" pentru verificarea legalitatii desfasurarii operatiunilor cu articole pirotehnice de persoanele fizice si juridice in perioada Sarbatorilor de iarna 2010/2011, actiune ce se va incheia in 14 ianuarie 2011.

Potrivit legii, persoanelor fizice le este permisa aprinderea de obiecte pirotehnice de distractie foarte mici, din clasa I, in care sunt incluse confetti si artificiile (stelute, lumanari scanteietoare, jerbe cu scantei, minifacle, inele de foc si sateliti). In acest fel, persoanele fizice nu mai risca sa se raneasca din cauza utilizarii materialelor explozive si sa ajunga la spital de sarbatori. Cei care nu respecta legea risca sa fie amendati sau chiar sa ajunga dupa gratii. In plus, comerciantii si cumparatorii trebuie sa stie ca obiectele artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice sunt interzise persoanelor care nu au implinit varsta de 18 ani.

 In fiecare an, noaptea de Revelion a insemnat pentru spitale stare de alerta maxima din cauza numarului mare de accidente provocate de articole pirotehnice. Pentru a preveni accidentele survenite in urma folosirii necorespunzatoare a petardelor si artificiilor, parintii sunt sfatuiti sa isi supravegheze cu atentie copiii in aceste zile.

 

 

 

                   / PURTATOR DE CUVANT AL I.P.J. B-N

Agent principal de politie

Mariana Petrosanu

E-mail: cabinet@bn.politiaromana.ro

Telefon:0263203103; fax: 0263232062

 

 

0 comentarii1624 vizualizări10 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0