Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Vineri 03 Aprilie 2020 - 14134 vizitatori azi
Sute de oameni pedaleaza printr-o mina de sare, pentru a salva viata unui copil.

Iubitorii sportului cu pedale se vor intrece in cadrul unui eveniment unic in lume, care va avea loc la Targu Ocna, sambata, 16 mai 2015. Spre deosebire de concursurile "obisnuite" de mountain bike, care te duc prin orase, sate, pe dealuri si prin paduri, la "Calatorie intre Cer si Pamant 2015 Powered by DIGI", ciclistii vor putea pedala inclusiv sub pamant. Evenimentul international de mountain bike cross country (MTB XC) de la Targu Ocna, denumit sugestiv "Calatorie intre Cer si Pamant 2015 Powered by DIGI", a ajuns la a treia editie si este organizat de Asociatia Transalpin Bike, in parteneriat cu Societatea Nationala a Sarii (SALROM), Asociatia "Salveaza o inima" si Plus Communication, cu sprijinul Primariei Targu Ocna.

Startul se va da din Piata Primariei Targu Ocna, iar numai dupa cativa kilometri petrecuti pe strazile orasului, ciclistii vor poposi la Poarta Minei Trotus. Dupa ce vor admira in viteza depozitele de sare, riderii vor iesi la lumina si imediat vor fi nevoiti sa-si aprinda lanternele, intrucat urmeaza cel mai dificil si frumos moment al cursei, "adancul pamantului". Pret de 3,1 km, in spirala, si 240 metri diferenta de nivel, printr-un tunel complet iluminat, concurentii vor revedea lumina zilei. Cursa va continua pe un drum forestier, urmata de un drum de iarba, ca mai apoi ciclistii sa ajunga la cel mai inalt punct al cursei, 533 metri altitudine. Dupa inca putini kilometri, la vale, pe niste poteci pitoresti, ciclistii vor da, in sfarsit de asfalt, si vor ajunge inapoi la Piata Primariei. Aici, concurentii vor avea parte de inca o experienta inedita la final de bucla, unde vor traversa holurile … Primariei pe bicicleta si vor continua acelasi traseu inapoi prin mina de sare, padure si oras, timp de 120 de minute. Traseul unei bucle are 15 kilometri.

Participantii la ineditul eveniment sportiv de la Targu Ocna vor pedala pentru o cauza nobila, menita sa-l ajute Alexandru Nechita, un baiat de numai 12 ani. Baiatul sufera de o malformatie congenitala, care i-a afectat mana si piciorul drept. Membrele drepte sunt mai scurte decat cele stangi, iar pentru a merge normal, trebuie sa poarte pantofi ortopedici pentru egalizarea lungimii picioarelor. Pana la ora actuala, Alex a suferit 35 de interventii chirurgicale.

Alexandru va mai avea nevoie de cateva operatii importante care sa-i egalizeze mainile si picioarele, iar cand se va face bine, micutul a promis ca primul lucru pe care-l va face, va fi sa invete sa mearga pe bicicleta si sa parcurga si el acelasi traseu. Povestea lui Alexandru poate fi citita pe platforma online a Asociatiei "Salveaza o inima", www.salveazaoinima.ro.

"Evenimentul sportiv de la Targu Ocna este, fara doar si poate, unul dintre cele mai interesante si captivante competitii de acest gen din lumea iubitorilor de ciclism de pe Planeta. Au raspuns pozitiv apelului umanitar initiat de organizatia noastra foarte multi competitori si ne dorim din tot sufletul sa-l ajutam pe Alex sa se faca bine si sa-si poata indeplini toate visele. Sta in puterea noastra sa-i facem viata minunata acestui copil frumos", declara Traian Popescu, organizatorul evenimentului.

Inscrierile la competitia "Calatorie intre Cer si Pamant 2015 Powered by DIGI" se pot face online, pe website-ul www.calatorie.transalpinbike.ro/#inscrieri.


 

Persoana de contact

Traian POPESCU

Reprezentant advertising

T. 0745174915

E. traian.m.popescu@gmail.com

Transmite,

Dr. Tanase Tasente

Director General

Plus Communication

 

0 comentarii3542 vizualizări14 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0