Caritate-Voluntariat Sambata 23 Iunie 2018 - 5528 vizitatori azi
Biserica si liceul din Lechinta aduc daruri copiilor de la Piatra Fantanele.

Parohia Ortodoxa Lechinta, preot Ioan Irimes, si Liceul Tehnologic din localitate, director prof. Raluca Baciu, au oferit, in preajma Sarbatorii Nasterii Domnului, un cadou minunat unui numar de 20 copii cazati temporar la Manastirea Piatra Fantanele. Aici, in acest sfant locas, alaturi de rugaciunile inaltate Mantuitorului, inconjurati cu dragoste si multa afectiune, copii din satele invecinate, cu posibilitati materiale mai modeste, primesc multa caldura si afectiune, cazare, conditii bune de trai.

          Parintele Irimes de la Lechinta, impreuna cu consilierii parohiali nu este la prima actiune caritabila. Sa amintim doar faptul ca in toamna aceasta au adus celor care servesc masa la Filantropia Bistrita peste trei tone alimente. Si de data aceasta, in jur de trei tone de alimente: faina, zahar, ulei, paste fainoase, dulciuri, apoi legume si fructe, precum si imbracaminte au ajuns luni dupa-masa, cu o masina asigurata prin bunavointa patronului de la Paulaner, Velut Muresan, la Piatra Fantanele. Bucuria a fost foarte mare, atat din partea lechintenilor, prezenti la manastire, cat si din partea copiilor de aici si a slujitorulor.

          Actiunea, cadou de Craciun, a fost posibila prin implicarea directa, cum spuneam, a preotului Irimes, a conducerii liceului, dar si a cadrelor didactice Laura Greab, Tincuta Barar, a dirigintilor si a elevilor. Un gest de inalta solidaritate si de intrajutorare in aceste zile premergatoare marelui praznic al Nasterii Mantuitorului, care trebuie apreciat ca atare si poate urmat si de altii.

 

T. Sasarman.

 

Foto - Marius Chiuzan. 

0 comentarii7539 vizualizări20 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0