Caritate-Voluntariat Sambata 23 Iunie 2018 - 5580 vizitatori azi
"Dar din dar se face raiul" de la Lechinta la Piatra Fantanele.

Liceului Tehnologic Lechinta in colaborare cu Parohia Ortodoxa Lechinta au desfasurat o actiune de caritate prin au donat alimente si haine Manastirii Piatra Fantanele care gazduieste, hraneste si ingrijeste 18 copii din zona. Actiunea a constat in colectarea de alimente (cartofi, ceapa, fasole, conserve si muraturi, ulei, faina, zahar, orez si altele) si haine de la famiile elevilor si profesorilor Liceului Tehnologic Lechinta. Din prea plinul lor, cei care au dorit - si nu au fost putini-  au donat pentru cei mai nevoiasi. Actiunea s-a vrut una indreptata spre mult mediatizata asezare crestineasca de la Podul Cosnei, jud. Suceava. In timpul colectarii  am aflat ca acolo si-au indreptat atentia si darul o multime de oameni cu suflet mare, si ca sunt alte locuri in care desi este nevoie nu se ajunge decat foarte greu. Cu sprijinul si indrumarea preotului Parohiei Ortodoxe Lechinta, Irimes Ioan am aflat de nevoia unor copii. Este vorba despre 18 copii din zona Piatra Fantanele, care prin desfintarea scolilor primare din satele lor au intampinat greutati in a-si continua scoala in conditii decente. De fapt, unora le-ar fi fost imposibil sa strabata pe jos zilnic 13 km drumul spre scoala. Maicile de la Sfanta Manastire de la Piatra Fantanele s-au aratat sensibile fata de problema acestor copii si au venit in sprijinul lor. Acestia sunt gazduiti de catre manastire, care se ingrijeste de educatia lor si ii indruma in spiritul crestin.

            Luni, 19 decembrie cativa elevi voluntari ai liceului nostru, insotiti de d-nele prof. Barar Tincuta si Greab Laura impreuna cu preotul Ioan Irimes au donat  aproximativ 2 tone de alimente si 15 saci de haine Manastirii Piatra Fantanele. Dupa un drum destul de lung, am ajuns intr-un colt de rai; caci asa se poate numi manastirea si locul in care aceasta este asezata. Este o priveliste de basm, greu de exprimat in cuvinte. Am fost primiti cu multa bucurie si deosebita ospitalitate. Am vizitat manastirea, biserica, am admirat icoanele pe lemn pictate cu atata rabdare de maici intr-un atelier demn de marii pictori si am vizitat atelierele de croitorie, unde se realizeaza vesminte bisericesti. Am fost invitati apoi sa servim masa, drept multumire pentru efortul nostru. O mancare de post delicioasa cum numai maini pricepute si suflete bune pot face. Dupa masa, copiii veniti de la repetitiile pentru spectacolele de Craciun, ne-au incantat cu o colinda ingereasca in acorduri de chitare. A fost un moment inaltator. Maica Stareta ne-a multumit pentru darurile aduse si ne-a daruit fiecaruia care o carte de rugaciuni. De asemenea, a transmis multumiri tuturor celor care au donat aceste daruri, elevilor, parintilor si profesorilor Liceului Tehnologic Lechinta. Ne-a rugat sa fim noi purtatorii mesajului lor de multumire si ne-a asigurat ca o sa ne pomeneasca in rugaciunilor lor, dorind ca gestul fiecaruia sa fie rasplatit insutit de catre bunul  D-zeu.

            Am dorit ca aceasta actiune sa fie una in care noi, din prea plinul celor care am participat, sa fim de ajutor acolo unde este nevoie si mai ales cu ce este nevoie. In final s-a dovedit ca noi, cei care am dus aceste daruri sa ne intoarcem plini de daruri de la manastire. Daruri spirituale, sufletesti care intrec cu mult pe cele materiale. Ne-am intors incarcati cu toata linistea si bunatatea celor de acolo. De zambetul si bucuria cu care am fost asteptati, cu multumiri mult peste darurile pe care le-am dus dar si cu invitatia de a mai vizita sfantul lacas oricand avem ocazia sau nevoia. 

            Si noi, reprezentantii Liceului Tehnologic Lechinta cat si preotul paroh Irimes Ioan, dorim sa multumim tuturor celor care au facut posibila actiunea noastra, sa ii asiguram ca toate darurile au ajuns acolo unde a fost nevoie de ele  si ca veti fi prezenti in gandurile si rugaciunile celor care au primit cu atata bucurie gestul nostru. Cu gandul ca vom continua astfel de actiuni, va dorim tuturor" Craciun fericit si un an nou plin de bucurie!"

 

            Barar Tincuta, prof. coordonator SNAC  Liceul Tehnologic Lechinta      

 

0 comentarii9541 vizualizări20 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0