Caritate-Voluntariat Sambata 23 Iunie 2018 - 5544 vizitatori azi
Activitate social-filantropica: Banca de alimente pentru oameni nevoiasi.

In indeplinirea misiunii noastre umanitare si in dorinta de a le aduce mai multa lumina oamenilor care traiesc in saracie extrema, Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-Nasaud, a initiat si realizat o noua actiune sociala in cadrul programului "Banca de alimente".
In urma campaniei de strangere de alimente am colectat de la bistriteni cu suflet mare si de la firma Agro Invest, donatii de alimente greu perisabile, cu care am realizat o activitate social-filantropica foarte importanta pentru cetatenii municipiului Bistrita.


Am dorit ca alimentele sa aiba finalitatea dorita si sa fie mangaiere pentru cei care au intr-adevar nevoie de ele. Astfel, voluntarii de la Crucea Rosie au distribuit alimentele, la Cantina Sociala Sfanta Mucenita Filofteia din Bistrita care functioneaza in cadrul Asociatiei Filantropia Ortodoxa Bistrita-Nasaud, coordonata de parintele Marius Pintican.
In cadrul Cantinei Sfanta Filofteia servesc masa de pranz, zilnic, de luni pana vineri, un numar de peste 80 de beneficiari de pe raza municipiului Bistrita, aflati in situatii de dificultate. Prioritate au aici, copiii orfani, cei proveniti din familii monoparentale, familiile numeorase aflate in situatie de criza sociala, persoanele varstnice cu venituri reduse, tinerii care urmeaza cursuri de zi la institutiile de invatamant ce functioneaza in conditiile legii, pana la terminarea acestora, persoanele cu handicap si orice persoana care, temporar, nu realizeaza venituri.
S-au donat alimente de baza: zahar, ulei, orez, paste fainoase, faina alba si de malai, conserve, condimente, dulciuri, pasta de dinti, saci cu cartofi, ceapa, morcovi , pastranac si pungi cu fasole.
Multumim partenerilor, cetatenilor bistriteni, cetatenilor si preotului Ioan Creta din satul Floresti si voluntarilor care au donat si s-au implicat!

Oamenii pe care i-am ajutat au nevoie de sprijin in continuare, fiind necesara solidaritatea comunitatii bistritene -intr-un demers comun- de a sprijini persoanele nevoiase, oferindu-le zilnic o masa calda la Cantina Sociala Sfanta Filoftea din Piata Unirii, nr. 9 din Bistrita, http://www.filantropiabistrita.ro/.

Solidaritatea umana salveaza vieti!

 

Psih. Marius Moldovan - director Crucea Rosie Filiala Bistrita-Nasaud.

 

0 comentarii7819 vizualizări12 ianuarie 2017
rss 2.0
rss 2.0