Caritate-Voluntariat Sambata 23 Iunie 2018 - 5506 vizitatori azi
Familii nevoiase ajutate de Pasti de elevii si profesoarele de la Gimnaziala 3 Avram Iancu - Bistrita.

In zilele premergatoare sarbatorii Nasterii Domnului Nostru Iisus Hristos, 3 clase de elevi (VIA, VII C, VIII B) coordonate de profesoarele Pop A, Tamas E, Corda M, Luca A, Andron E, Hoza A, Galatan C, Guther E.V., au strans zeci de plase cu alimente de baza, fructe, dulciuri, cozonaci, oua rosii si alte produse specifice sarbatorilor de Pasti.

            Toate aceste donatii au fost incarcate in masina doctorului stomatolog Marius Nicolae Pop, care a facut un prim popas cu donatiile la familia lui Teodor N. din Sangeorzul Nou. Acesta este bolnav, cu afectiuni cronice, iar sotia este casnica si ingrijeste de cei 5 copii dintre care 4 sunt minori. Toata familia traieste doar din pensia de boala a barbatului, in valoare de 540 de lei si 4 alocatii de stat.  Pe langa alimente, familia lui Teoader N. a mai primit haine si suma de 200 de lei, din donatiile de la Cupa Generozitatii.

            In aceste conditii donatiile facute de elevii si profesorii de la Gimnaziala 3 au produs o bucurie de nedescris in aceasta casa de sarmani care asteptau Invierea Domnului cu masa goala. Familia lui Teodor N. traieste intr-o casa saracacioasa, cu doar 2 incaperi, aici inghesuindu-se cei 7 membri ai familiei, dar si aceasta casuta risca sa nu ii mai poata gazdui doarece se surupa iar un izvor subteran a aparut la doar cativa centimetri sub dusumea.

           A doua oprire a doctorului Pop pentru a duce donatiile bistritenilor a fost la o familie foarte numeroasa ce locuieste la marginea satului Sigmir.  Si aici, capul familiei - Trifan M. este foarte bolnav, cu afectiuni cronice si inapt de munca, dar in plus are copii si nepoti cu multiple afectiuni grave si greu tratabile. Si aceasta familie din Sigmir a primit alimente, dulciuri, fructe si produse de Pasti, si o suma de bani - 150 de lei, stransa de la profesorii de la Gimnaziala 3 - Avam Iancu.

            Aceasta actiune caritabila este o continurea a donatiilor bi-anuale, de Pasti si Craciun, ce au inceput in urma cu ani de zile la Scoala Avram Iancu din Bistrita.

 

 

 Marius Chiuzan

0 comentarii6454 vizualizări20 aprilie 2017
rss 2.0
rss 2.0