Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Sambata 11 Iulie 2020 - 13968 vizitatori azi
23 septembrie 2010 - Olimpiada Inocentilor.

Fundatia Inocenti, organizeaza joi, 23  septembrie 2010, intre orele 13:30 si 18:30, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bistrita, unitatile de invatamant special de pe raza judetului Bistrita Nasaud, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, alte organizatii si companii locale, cea de a patra editie a « Olimpiadei Inocentilor », eveniment dedicat copiilor cu dizabilitati din Municipiului Bistrita si de pe raza judetului Bistrita-Nasaud. In cadrul acestui eveniment, la care anticipam ca ar putea participa peste 250 de copii, vor fi sustinute probe sportive clasice si probe sportive adaptate nevoilor copiilor cu dizabilitati, precum si probe artistice.

 Scopul manifestarii nu este acela de obtine performante sportive, ci de a evidentia potentialul copiilor cu dizabilitati, a combate marginalizarea lor si a dovedi ca integrarea lor sociala este posibila, motiv pentru care ne dorim ca majoritatea probelor sa se desfasoare in spatiul public, respectiv pe pietonalul de pe strada Liviu Rebreanu, unde exista posibilitatea ca acestia sa fie vazuti, cunoscuti si intelesi mai bine.

 Printre probele de concurs se vor numara: tenis de masa, basket, atletism, aruncare minge, fotbal, minibowling, pictura-desen, dans, cantec, teatru de papusi. Probele de concurs vor fi adaptate capacitatii copiilor participanti. Copiii care participa vor primi gratuit tricouri, sepcute, medalii si diplome.

 

Avind in vedere toate acestea, facem apel la institutiile de presa pe care le reprezentati pentru a ne ajuta sa mediatizam acest eveniment, ce-si propune sa sensibilizeze comunitatea cu privire la problematica persoanelor cu dizabilitati si sa conduca, in timp, la schimbarea mentalitatilor si la facilitarea acceptarii acestora in comunitate.

 Va rugam sa ne ajutati sa convingem cat mai multi parinti care au copii cu dizabilitati sa aiba curaj sa-si inscrie copiii la eveniment iar mai apoi sa convingem cat mai multi dintre cetatenii Bistritei sa ne sprijine in calitate de voluntari in derularea evenimentului sau sa participe in calitate de spectatori pentru ai incuraja pe competitori.

 

Donatiile si sponsorizarile sunt de asemenea binevenite, avand in vedere ca la momentul redactarii acestui comunicat sursele de finantare nu acopera inca bugetul previzionat.

 Pentru informatii suplimentare legate de Olimpiada Speciala va rugam sa ne contactati la numerele de telefon 0363-102406, 0740-154929, sau pe e-mail-ul inocenti.bistrita@upcmail.ro. Persoane de contact: Alexandra Samartean si Razvan Chirlejan. Pentru informatii suplimentare despre organizatia noastra vizitati: www.inocenti.ro .

 

PS!! O alta rugaminte mare si speciala ar fi aceea ca dumneavoastra sa participati intr-un numar cat mai mare la eveniment, sa inregistrati foto si video cat mai multe aspecte din cadrul evenimentului si sa ne puneti si noua la dispozitie cat mai multe din aceste materiale.

 

 

Cu deosebita respect,

Marin Mic

Director Executiv                                                                                               Nr.483 din 15.09.2010

 

 

Fundatia Inocenti functioneaza in Bistrita din anul 1998, iar incepind cu luna martie a anului 2006 este acreditata ca organizatie neguvernamentala ce furnizeaza servicii sociale, in conformitate cu legislatia romana in vigoare. In prezent Fundatia Inocenti deruleaza un numar de 4 programe principale si o serie de programe si actitati secundare, adresate copiilor si familiilor in dificultate din judetul Bistrita-Nasaud si un program in Municipiul Bucuresti.

0 comentarii3115 vizualizări15 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0