Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Miercuri 08 Iulie 2020 - 7160 vizitatori azi
Voluntari englezi la "Dumbrava minunata".

 Implinirea unui deceniu de la celebrarea in 2001 a ANULUI INTERNATIONAL AL VOLUNTARIATULUI, instituit de catre Organizatia Natiunilor Unite si consfintirea la nivelul Europei a marcarii lui 2011 ca AN EUROPEAN AL VOLUNTARIATULUI este si la Bistrita, din nou, fapt de viata.  In acest context, la Gradinita cu program saptamanal "Dumbrava minunata",  obiectiv situat in Bistrita, str. "Ecaterina Teodoroiu" nr. 2 - 4  s-au desfasurat, incepand cu 03.10.2011 cea de-a doua etapa a lucrarilor de infrumusetare si amenajare ambientala efectuate de cel de-al doilea grup de tineri englezi, componenti ai "RV Project" din Cumbria - Anglia. Ei  isi vor incheia actualul demers, sambata 16 octombrie, urmand ca o alta grupa sa implineasca intre 24 octombrie si 2 noiembrie curent, un triptic al muncii in favoarea comunitatii, care va bucura  trairile unice ale copilariei.

Parteneri de mai multi ani ai Fundatiei "Progress" Bistrita, tineri si tinere din Marea Britanie, au mai realizat asemenea de actiuni de voluntariat si la alte obiective din municipiu si judet  precum: Caminul de batrani, Scoala generala si gradinita din Cartierul Unirea, Centrul de copii Nasaud, Gradinita "Trenuletul veseliei", Caminul nr. 11 "Casuta cu povesti",  Gradinita din Cartierul Sarata si altele.

 Componenta actualului grup este: Matt Goslin ,Jodey Ainsworth, Ibrahim Ismail, Rachael Smethurst, Jason Fletcher, Richard Haworth, Haydn Wood, Kyle Hurt si Nicholas Hays.

 Implicarea din partea personalului gradinitei bistritene in cele doua proiecte derulate a fost totala, iar a directoarei institutiei, Margareta Sava si administratoarei Violeta Vlasin, deosebita. Din partea Fundatiei "Progress" un sprijin substantial la reusita actiunilor au adus: Iulia Rus si Cristina Telcian, voluntare, vorbitoare de limba engleza, a fundatiei bistritene.

Merita vazute si consemnate aceste fapte de viata dedicate de voluntari, comunitatilor. Cu atat mai mult cu cat, buna experienta dobandita va fi valorificata si continuata si in anul 2012. 

Pesedintele Fundatiei "Progress" Bistrita,

Gh. Crisan

2 commentarii2793 vizualizări12 octombrie 2011
rss 2.0
rss 2.0