Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Sambata 04 Iulie 2020 - 11372 vizitatori azi
Bucuria Solidaritatii .

Timp de o saptamana, Asociatia Pro Apararea Drepturilor Omului organizeaza, sub genericul "Solidaritate si Toleranta" o serie de intalniri care au ca scop implementarea unui proiect derulat in acelasi timp la Bistrita si la Besançon (Franta), in parteneriat cu RECIDEV.
Presedintele PROADO, jr. Doina Orza, Alina Luca - director Scoala Generala "Avram Iancu", Marcela Tamas - arhitect, Olimpia Cheta - invatatoare Scoala generala nr. 1, Olimpiu Cocian - inginer si Iulian Borgovan - secretar PROADO sunt cei care au explicat fiecare pas al acestui proiect devenit traditie. Elevii de la scolile generale nr. 1, 3 si 4, insotiti de profesoarele Corda Mioara, Sabau Maricica, Craciunas Rodica si Monica Buboli, s-au aflat in vizita la bunici. Despre istoricul uneia dintre cele mai vechi cladiri din Bistrita, renovata de curand de municipalitate, a vorbit directorul Carmen Muscan. Caminul pentru Persoane Varstnice a fost gazda buna pentru copii, care le-au adus bunicilor cate un mic dar, le-au cantat si au stat de vorba cu ei.
Maine, de la ora 12.00, elevi de la Scoala Generala "Avram Iancu" si Grupul Scolar Sanitar Bistrita vor derula actiunea "Cetatenia europeana activa 2011 - Anul voluntariatului".
Miercuri, de la ora 15.00, impreuna cu Asociatia Clubul Amazoanelor Bistritene, va avea loc dezbaterea "Speranta pentru viata", iar de la ora 19.00, pe AS TV, va fi emisiunea "Solidari in traditii si obiceiuri".
Joi, manifestarile continua, incepand cu ora 16.30, la Cercul Militar Bistrita, cu vernisajul expozitiei "Solidar cu mediul inconjurator" a elevilor Liceului de Arte Plastice "Corneliu Baba". De la ora 17.00, se va derula spectacolul de cantece si dansuri romanesti, maghiare, germane si tiganesti, "Diferiti, dar impreuna", cu participarea ansamblului "Doinita" al 3Cercului Militar, a formatiei de dansuri germane si maghiare din Teaca si a formatiei de dansuri tiganesti a Scolii Generale nr. 2 Bistrita.
Vineri, la ora 15.00, la CSM Bistrita va fi lansat volumul "Emeritul intre ring si catedra", scris de Vasile Jimboreanu, care are in centru personalitatea prof. Nicolae Zapartan, membru PROADO.
Luni, manifestarile continua, de la ora 10.00, la Liceul "Corneliu Baba" cu proiectul "Valori ambientale nord europene", iar de la ora 12.00, elevii claselor I-IV sunt invitati pe Pietonal, la "Carnavalul prieteniei si solidaritatii". Actiunile sunt realizate in cadrul proiectului "FREED - COMENIUS REGIO - Bistrita - Besançon in parteneriat cu Primaria Bistrita".

Menut Maximinian

http://www.rasunetul.ro/bucuria-solidaritatii

0 comentarii3871 vizualizări24 octombrie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0