Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Miercuri 08 Iulie 2020 - 7262 vizitatori azi
Actiunea umanitara "Noi ajutam varstnicii".

Incepand cu anul 2005 Clubul Lions Bistrita, club membru al Lions Clubs International - cea mai mare organizatie de voluntariat din lume cu peste 1.300.000 de membrii - a initiat actiunea "Noi ajutam varstnicii", actiune care consta in strangerea de fonduri pentru cumpararea de alimente de baza care sunt daruite de catre membri clubului, sub forma de pachete in preajma sarbatorilor de iarna, varstnicilor singuri si cu stare financiara precara din comunitatea bistriteana, comunitate la construirea si dezvoltarea caruia au contribuit. In decursul celor sapte ani de cand a fost initiata aceasta actiune Clubul Lions Bistrita a distribuit aproximativ 40 de pachete anual pentru persoane varstnice singure din orasul Bistrita.


Poate cunoastem cu totii o persoana varstnica, acasa, in familie sau in vecini. Poate este bunica sau bunicul, matusa sau unchiul, vecina sau vecinul care atunci cand eram mici ne-a ingrijit si ne-a dojenit iar mai tarziu, ne-a daruit din intelepciunea sa, intelepciune care ne-a ajutat sa fim ceea ce suntem acum. Insa timpul le schimba pe toate, iar noi, fie ne-am dedicat familiei, fie neam dedicat carierei si am inceput sa-i uitam sau sa-i neglijan pe cei care ne-au invatat primi pasi in viata. Mai tragic este faptul ca unii dintre ei au ramas SINGURI!


Dar niciodata nu este prea tarziu.

Acum putem sa le rasplatim ajutorul pe care ni l-au dat candva, facand o mica donatie pentru a-i ajuta in aceste vremuri grele. Chiar daca gestul nostru presupune unele sacrificii, trebuie sa dam dovada de generozitate si acum, in preajma sarbatorilor de iarna sa le fim acestor oameni un umar de sprijin si sa le descretim putin fruntile colindindu-i cu un mic cadou.
Considerand ca fiecare dintre noi avem datoria de a da dovada de responsabilitate sociala indiferent de forma prin care actionam, va rog sa fiti alaturi de noi in aceasta actiune.


Actiunea de colectare de fonduri va avea loc luni, 05.12.2011, intre orele 14:00 si 18:00 si marti, 06.12.2011 intre orele 10:00 si 18:00, in fata restaurantului Central (Piata Centrala).
De asemenea se pot face donatii direct in contul Clubului Lions Bistrita, RO11BTRL00601205263595XX deschis la Banca Transilvania Bistrita cu specificatia "Noi ajutam varstnicii".


Cu deosebita consideratie,
Ioan PETELEU
Presedinte 2011-2012, Lions Club Bistrita
Presedinte Zona 13, District 124 Romania

0 comentarii2597 vizualizări05 decembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0