Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Miercuri 08 Iulie 2020 - 7864 vizitatori azi
Sase familii au primit cadouri de Mos Niculae de la participantii la "Cupa Generozitatii".

In zilele de 5, 6 si 7 decembrie alaturi de jurnalistul Max Marec am colindat prin judet pentru a duce cadouri in bani, jucarii si carti, copiilor si tinerilor cu handicap grav sau sever dar si familiilor numeroase cu o situatie material-financiara mai mult decat precara.

 Astfel am ajuns la Feldru la tanarul Iosif A. suferind de tetrapareza spastica a sistemului locomotor, fapt ce il tintuieste intr-un pat de foarte multi ani. Acesta a primit din partea noastra ca si mesageri ai participantilor la Cupa Generozitatii organizate de doctorul stomatolog -Marius Nicolae Pop, suma de 400 de lei.

Pe urma am fost la Arcalia unde o mama-Felicia V. si ingrijeste singura sase copii minori dupa ce sotul sau, soldat in armata romana a murit subit la intoarcerea dintr-o misiune din Afganistan. Aceasta familie a primit suma de 400 de lei.

La Viisoara am fost la Alexandra R. care in urma unui accident de circulatie are pseudoartroza la umarul drept, semipareza si a suferit trei operatii la cap, una la picioare si patru la mana dreapta. Cu toate acestea ea merge in continuare la scoala.Tanara domnisoara Alexandra a primit 400 de lei.

In Bistrita un elev eminent de clasa a VIII-a, Mihai U. a primit 400 de lei mai ales ca desi are un singur plaman si insuficienta respiratorie cronica severa este un geniu al picturii si desenului pentru care a primit o multitudine de diplome si acte ce ii dovedesc talentul dar mai putin sustinere financiara si materiala.

Impreuna cu Max am ajuns la un magazin de mobila din Bistrita unde am fost chemati de vanzatoare pentru a ne prezenta cazul dramatic al unei bunici - Uta M. din satul Gledin ce isi creste 2 nepotele avand o situatie materiala groaznica, zile intregi neavad bani nici macar pentru un colt de paine pentru ele. Pentru daruirea ei, doamna Uta M. a primit din partea noastra 300 de lei.

Ultima familie la care am poposit este cea in care se afla Simona P. de doar 7 ani cu meningita, hidrocefalie si nevazatoare, fetita fiind dintr-o familie cu mai multi copii minori din Viisoara cu o situatie financiara groaznica. Pentru micuta Simona am mai daruit din partea generosilor sponsori 300 de lei.

In total la cele 6 cazuri s-au donat 2200 de lei urmand ca restul banilor stransi de la Cupa Generoziatii sa fie donate in urmatoarele zile sau de Mos Craciun.

 

 

Marius Chiuzan.

0 comentarii3304 vizualizări08 decembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0