Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Duminica 05 Iulie 2020 - 9188 vizitatori azi
TINERII VOLUNTARI NU AU UITAT BUNICII SOLITARI

Dupa finalizarea proiectului "Tineri voluntari pentru bunici solitari" initiat de Clubul Lions Bistrita, co-finantat de Primaria Bistrita, duminica, 11 decembrie 2011 un grup de elevi inimosi au facut o noua vizita "bunicilor" institutionalizati la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrica pentru Adulti cu Alzheimer Beclean (prima vizita a fost in vara, in cadrul proiectului sus-aminitit).

Desi studiaza la diferite licee din orasul nostru (Colegiul Tehnic Infoel, Colegiul National "Liviu Rebreanu", Scoala generala nr.1, Grupul Scolar Forestier, Liceul cu program Sportiv si Grupul Scolar Sanitar)  dragostea crestina si  spiritul de voluntariat au fost liantul actiunilor umanitare realizate impreuna de acesti elevi. Deschiderea sufletului catre semenii nostri si nevoile lor (indiferent care ar fi acestea) nu tine de varsta pe care o avem ci de generozitatea fiecaruia, de  disponibilitatea  de a ne "rupe" din cotidian si de bucuria de a fi impreuna.

Acesti tineri au pregatit din timp, cu rabdare, implicare si voiosie, compozitii de craciun pentru fiecare camera a spitalului, au confectionat felicitari personalizate, au daruit mici cadouri in spiritul sarbatorii Nasterii Domnului. Toate cele descrise anterior au fost posibile datorita colaborarii cu Clubul Lions Bistrita, indrumarii si coordonarii doamnelor profesoare. La finalul vizitei atat colindatorii (elevii), indrumati de doamna profesoara Vultur Laura, cat si gazdele (pacientii si personalul medical) ne-am bucurat sufletele colindand impreuna "Viflaime, Viflaime", "Cerul si pamantul", "Deschide usa crestine" , "In cetatea imparateasca", "Ce vedere minunata".

Daca in coltul ochilor nostri a aparut cate o lacrima, aceasta este pentru ca am simtit din partea "gazdelor" bucurie si seninatate,  exprimate in final prin  urarea : "Dumnezeu si Maicuta Domnului sa va ajute".

Si pentru ca deja s-au creat niste legaturi de inima ne-am angajat ca vizita pe care am facut sa nu fie ultima. Asadar, pe curand!

Daruind vei dobandi.

 

Profesori Sas Maria si Ladar Claudia de la Grupul Scolar Sanitar

17.12.2011

 

2 commentarii3577 vizualizări17 decembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0