Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Duminica 05 Iulie 2020 - 8786 vizitatori azi
Banii de la Cupa Generozitatii au ajuns si la Sangeorzul Nou.

In aceste zile, medicul stomatolog Marius Nicolae Pop alaturi de tanarul jurnalist Vlad Ciocan au oferit un mic sprijin financiar unei familii napastuite de soarta formata din cinci copii cu varste cuprinse intre 2 si 15 ani si doi parinti bolnavi care au ca singura sursa de venit o pensie de boala si alocatiile de stat. Donatorii au ajuns astfel la Toader N. de 40 de ani, operat de mai multe ori la Institutul Oncolgic din Cluj pentru afectiuni grave si pensionat de boala, ce primeste doar 200 de lei pe luna.

Familia acestuia locuieste in conditii foarte modeste intr-o casuta cu doua incaperi si o curte mica alaturi de doi catelusi costelivi in Sangeorzul Nou. Doctorul Marius Nicoale Pop ne-a spus ca acestei familii li s-a donat suma de 450 de lei din cadrul banilor obtinuti la Cupa Generozitatii alaturi de carti ale scriitorilor clasici romani( Eminescu, Caragiale, Goga, Sadoveanu) la care s-au adaugat haine si jucarii.

Cei doi mesageri ai generozitatii au constatat cu stupoare ca in toata gospodaria lui Toader N. se afla o singura carte si anume Biblia, credinta in Dumnezeu fiind singura speranta ce ii mai tine uniti pe acesti oameni, chiar daca capul familiei se lupta cu o boala naprasnica iar ceilalti membrii ai familiei se zbat in saracie. Dupa aceasta actiune, doctorul Pop a promis ca va mai ajunge la familia lui Toader N. cu alimente si dulciuri pentru copii, in ajun de Craciun, dar si cu periute si pasta de dinti pentru toata familia.

 

Marius Chiuzan.

 

 

 

2 commentarii3514 vizualizări20 decembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0