Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Duminica 29 Martie 2020 - 3240 vizitatori azi
Campanie "Doneaza o carte pentru BSJ"

Pana la sfarsitul lunii martie Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud (DJST BN) isi propune lansarea unui proiect mai vechi, acela de a deschide portile unicei Biblioteci Sportive Judetene.

In acest sens, sala de sedinte din cadrul Complexului Sportiv Sala Polivalenta, este la aceasta data in plin proces de reamenajare, Biblioteca Sportiva Judeteana (BSJ) ce va fi amenajata aici, urmand sa gazduiasca peste 5.000 de volume cu specific sportiv.

Totodata, in cadrul bibliotecii se vor regasi mai multe mese de studiu dotate cu calculatoare, informatia stocata in acestea urmand a cuprinde in cel mai scurt timp intregul Fond documentar "Vasile Jimboreanu", sub forma scanata, pentru protejarea documentelor.

Astfel, BSJ va raspunde tuturor cerintelor celor mai pretentiosi cititori si documentaristi sportivi din judet si din tara, deoarece aceasta va cuprinde informatii in mai multe limbi de circulatie internationala.

Accesul in cadrul bibliotecii se va face, in prima faza, doar la sala de studiu, pe baza de abonament, ulterior, informatiile inmagazinate sub forma electronica putand fi accesate contra cost prin intermediul internetului.

Directorul DJST BN, profesorul Raoul Zanca, a declarat pentru Cronica BN urmatoarele: "Suntem mandrii pentru ca nicio Directie Judeteana de Sport si Tineret din tara nu detine o astfel de biblioteca".

Pentru a veni in ajutorul tuturor celor care au pus umarul la realizarea acestui proiect deosebit Cronica de BN va desfasura in perioada 15 februarie - 31 martie o campanie de strangere de carti pentru Biblioteca Sportiva Judeteana (BSJ).

Bistritenii sunt invitati sa doneze carti, bineinteles cu specific sportiv, care sa ajunga in rafturile acestei biblioteci pentru a fi consultate de toti cei interesati. Pe langa cartile cu specific sportiv, sunt binevenite orice documente ce tin de sport: ziare, reviste, afise, fotografii, fanioane, cupe sau medalii, etc.

Punctele de colectare a donatiilor vor fi deschise in perioada campaniei la sediul redactiei Cronica de BN din Bistrita, str. Vasile Conta, nr. 11 (incinta Salii Polivalente) si la sediul Fondului Documentar "Vasile Jimboreanu" din aceeasi incinta, de luni pana vineri intre orele 9:00 si 16:00.

Orice carte este binevenita!!! Este o ocazie unica de a veni astfel in ajutorul tuturor cititorilor, elevilor, studentilor si documentaristilor sportivi din judet si din tara, care vor avea astfel posibilitatea de a gasi informatiile de care au nevoie intr-un cadru propice documentarii.

Campania se va desfasura pe doua planuri: colecta publica si donatii din partea librariilor si editurilor interesate sa se implice.

Putem aduce impreuna un plus de carti in rafturile bibliotecii care pentru inceput se bazeaza doar pe munca unui singur om - Vasile Jimboreanu. BSJ se doreste a fi continuarea si completarea proiectului initiat acum multi ani de acesta si a carui valoare a depasit cinci zerouri, in euro - Fondul documentar Vasile Jimboreanu.

Puteti sa va implicati si voi bistritenii in aceasta campanie, fie donand o carte, fie afisand bannerul campaniei pe blogul personal, site sau facebook.

 

3 commentarii2856 vizualizări27 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0