Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Zambete pe fetele batraneilor.

Dupa ce, in urma cu aproape doua luni, elevii de la Colegiul Tehnic "Infoel" Bistrita au donat alimente neperisabile pentru sinistratii inzapeziti din judetul Vrancea, ieri, 19 martie 2012, au intreprins o vizita la Caminul pentru persoane varstnice din Bistrita pentru a petrece cateva zeci de minute in mijlocul bunicilor care locuiesc in acest adapost, proaspat renovat de municipalitate.

Elevii infoelisti nu au venit cu mana goala la intalnirea cu bunicii, ci au adus pachete cu fructe si alimente de post pregatite de colegii lor de scoala, care s-au mobilizat la indemnul Consiliului Elevilor si al elevilor voluntari din cadrul S.N.A.C., cele mai harnice clase la aceasta activitate fiind: a X-a D, a IX-a C, a IX-a D, a X-a A si a XI-a I.

          Dupa terminarea orelor de curs, insotiti de profesoara Cristina Rusu si psihologul Daniela Brics, elevii au pornit emotionati spre azil, unde erau asteptati de batraneii, la fel de emotionati ca si ei. Indrumati de doamna Carmen Muscan, sef serviciu Camin pentru persoane varstnice din cadrul Primariei Bistrita, elevii au vizitat camerele, au impartit darurile si au povestit cu  bunicutii. La plecare, in timp ce bunicii aveau lacrimi in ochi, in randul elevilor s-a asternut o liniste apasatoare...

          Impresiile colegilor tradeaza mult din incarcatura emotionala a vizitei. Astfel, Aurora Filip, eleva in clasa a IX a D, ne-a marturisit urmatoarele: "Cand ma gandesc la un azil oarecare, mi-l imaginez rece, un loc in care nu as dori sa stau. Azilul pe care l-am vizitat astazi e "raiul pe pamant", dupa cum spunea o bunicuta, doamna Maria, care locuieste aici de patru luni. Dansa spune ca nu a fost tratata niciodata asa de bine, ca mancarea e foarte buna, mereu proaspata, iar personalul ii trateaza "ca si pe parintii lor".

          De asemenea, Boca Ioan, elev in clasa a X a D, ne-a spus: "Pot sa vorbesc in numele tuturor colegilor mei cand spun ca ne-a placut mult sa vedem zambete pe fetele batraneilor. A fost o experienta placuta sa putem schimba cateva vorbe cu oameni cu suflet atat de bogat. E minunat ca acesti oameni au un loc al lor, aici. Una dintre batranele chiar a plans de bucurie. Toti s-au bucurat cu prilejul acestei vizite: si batraneii, si noi..."

          Inainte de a se desparti si a porni catre casele lor, elevii infoelisti au promis sa repete aceasta vizita de cate ori vor avea ocazia si sa petreaca mai mult timp alaturi de bunici. Au multe de invatat, iar bunicii au multe de impartasit...

 

Cristina Filip, responsabil S.N.A.C. elevi "Infoel" Bistrita

 

0 comentarii3157 vizualizări20 martie 2012




rss 2.0
rss 2.0