Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Luni 06 Aprilie 2020 - 2012 vizitatori azi
Al doilea transport umanitar pentru Darmanesti.

Asa cum am promis in urma cu trei luni, Fundatia Inocenti a reusit sa organizeze si cel de-al doilea transport umanitar pentru comuna Darmanesti, Judetul Suceava, zona grav afectata de inundatiile din luna Iulie 2010. Obiectivul acestei actiuni la reprezentat identificarea unui numar limitat de familii grav afectate de inundatii, in special cele care au ramas fara un acoperis deasupra capului, identificarea nevoilor lor, donarea unor produse alimentare si nonalimentare, si evaluarea oportunitatii asistarii acestora pe o perioada mai lunga de timp, pana cand vor reusi sa depaseasca sitatia de criza in care se afla.

 Actiunea de la Darmanesti a debutat cu intalnirea si discutiile cu viceprimarul comunei si a continuat cu evaluarea situatiei familiilor la domiciliul acestora. Am identificat astfel cele 8 familii care au fost grav afectate, care aveau copii minori in intretinere si realizau venituri mici. Acestora le-am oferit personal donatiile constand in:

  • produse alimentare ( faina, zahar, orez, ulei, paste fainoase, pate, conserve peste si porc, etc.)
  • imbracaminte
  • lenjerie de pat
  • jucarii
  • covor, 2 saltele.

De mentionat ca pachetele nu au fost uniforme, continutul si cantitatea variind in functie de nevoile familiilor.

Dorim sa adresam cele mai calde si sincere multumiri tuturor celor care au facut donatii si implicit, au creat aceasta noua oportunitate de a ne ajuta semenii, printre cei mai importanti numarandu-se: Hotel Coroana de Aur, Penitenciarul Bistrita, S.C Combis S.A, Asociatia "Urma", Partage Plus- Les mamies du Velay Franta. Transportul, efectuat cu un microbus, a fost asigurat gratuit de catre compania SC Leoni SA din Bistrita.

Marturisim ca am fost placut impresionati sa descoperim si sa recunoastem in casele acestor oameni bunuri transportate de noi in luna iulie, semn ca eforturile noastre, ale bistritenilor, au contat si au avut efectul pe care l-am sperat cu totii.

Din evaluarile facute la domiciliul acestor familii, utilizand un model simplificat de ancheta sociala, am constatat ca:

- tuturor familiilor le-au fost reparate sau reconstruite casele care se afla in diferite faze de finisare,

- toate familiile au asigurate un minim de imbracaminte, aparate de uz casnic (frigider, aragaz, cuptor cu microunde).

Cea mai importanta nevoie identificata si declarata de catre aceste persoane se refera la mobilier, in special paturi, dulapuri, mese, scaune, fotolii, etc.

 

Din pacate, logistica pe care o avem la dispozitie, nu ne permite sa initiem o alta campanie pentru a colecta aceste tipuri de produse, insa suntem dispusi sa ajutam pe oricine ar dori sa continue demersul nostru.

 

Multumim inca odata tuturor celor care ne sustin si va invitam pe toti sa ne fiti alaturi in continuare, pentru a le oferi o sansa tuturor celor aflati in dificultate, incepand cu cei din judetul nostru.

 

 Cu deosebita respect,

Marin Mic

Director Executiv                                                                                              

 

 

 Nr.506 din 22.10.2010   MM . Fundatia Inocenti functioneaza in Bistrita din anul 1998, iar incepind cu luna martie a anului 2006 este acreditata ca organizatie neguvernamentala ce furnizeaza servicii sociale, in conformitate cu legislatia romana in vigoare. In prezent Fundatia Inocenti deruleaza un numar de 5 programe principale si o serie de programe si actitati secundare, adresate copiilor si familiilor in dificultate din judetul Bistrita-Nasaud si un program in Municipiul Bucuresti.

 

0 comentarii2744 vizualizări22 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0