Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2012.

Pentru prima data la Bistrita, Asociatia Impact  va organiza o serie de actiuni in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2012 - eveniment national anual, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si cat mai multi voluntari care sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor lor.

Activitatile ce se vor desfasura pe parcursul unei saptamani au ca obiective promovarea valorilor voluntariatului in randul tinerilor bistriteni si  incurajarea participarii civice in rezolvarea problemelor comunitatii. Evenimentul este realizat in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita, Primaria Municipiului Bistrita,  cu sprijinul Fundatiei Inocentii, Fundatiei Progress, Colegiului National Andrei Muresanu, Colegiului National Liviu Rrebreanu, Scolii Posticeala Carol Davila . Au finantat proiectul  Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita , Comsig Grup Bistrita si  Neira Beclean .

Saptamana Nationala a Voluntariatului se va deschide la Bistrita, Luni - 14 mai 2012, orele 15:oo - 18.oo, cu Targul ExpoVOL acesta va promova activitatile care se vor desfasura pe parcursul saptamanii la Bistrita .  Tinerii bistriteni se pot inscrie la una sau mai multe activitati din cursul saptamanii, iar pe cei mici ii asteptam cu facepainting .

Saptamana Nationala a Voluntariatului va continua Marti - 15 Mai cu actiuni la  adapostul local pentru caini comunitari ( ora 15.oo ) si o activitate de colectare de haine pentru tinerii mai putin norocosi. Centrul de colectare fiind la sediul Asociatiei Impact Bistrita Alba Iulia 4 A ( ora 17.3o - 18.oo )

Miercuri  16 Mai tinerii bistriteni isi vor indrepta atentia spre copii speciali ai Bistritei, vor desfasura o activitate la Centrul Scolar de Educatie Inclusiva Lacrima - Unirea, activitatea o sa inceapa la ora 12.oo iar timp de cateva ore vom coordona activitati in aer liber pentru toti elevii centrului . Uramand ca in dupa masa aceleasi zile sa dam o mana de ajutor la Centrul de Batrani Benita ( 17.3o )

Ziua de  Joi  17 Mai este ziua pe care toti  copii speciali o asteapta intreg anul, ii vom sarbatori prin competiti sportive si activitati artistice intreaga zi .

Vineri 18 Mai este ziua in care SNV - ul ajunge si in mediul rural la tinerii din comuna Lechinta . Timp de 2-4 ore o sa discutam cu liceeni din comuna despre voluntariat si proiecte pentru tineri care sa aduca activitati interesante pentru fiecare in parte . Multumim pentru sprijin Consiliului Judetean al Elevilor .

 

Iar Sambata este ziua in care realizam bilantul primei editii a SNV la Bistrita . Vom premia participant vom realiza interviuri cu ei pentru a le afla experienetele si vom viziona fotografii din timpul activitatilor .

 

Saptamana Nationala a Voluntariatului este initiata si coordonata de catre Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat incepand cu anul 2002 si desfasurata in colaborare cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat si alti partenerii .

 

Pentru detalii si inscrieri la Bistrita,  contacteaza direct Asociatia Impact Bistrita e-mail asociatiaimpact@gmail.com,

http://asociatiaimpactbn.tripod.com   mobil 0756-65.41.51., persoana contact: Moldovan Diana Alexandrina

 

Conferinta de lansare :   Luni 14 Mai 2012 ora 12.oo  

Sala de Sedinte a Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Bistrita Nasaud - etajul 1

 

 

2 commentarii2975 vizualizări11 mai 2012




rss 2.0
rss 2.0