Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Marti 31 Martie 2020 - 14840 vizitatori azi
Gala Mos Nicolae pentru copiii cu dizabilitati.

Fundatia Inocenti si Rotary Club Bistrita Nosa din Bistrita informeaza si invita pe toti bistritenii interesati, sa participarea la cea de-a patra editie a Galei caritabile "Mos Nicolae pentru copiii cu dizabilitati", eveniment ce va avea loc Joi, 2 decembrie 2010, la Restaurantul "Coroana de Aur" din Bistrita, Piata Petru Rares, nr. 4, incepand cu ora 18:30. Scopul evenimentului este acelasi ca in fiecare an, acela de a strange fonduri pentru a sustine programele Fundatiei Inocenti destinate copiilor cu dizabilitati.

 Momentul cel mai important al evenimentului il reprezenta vizionarea, in avanpremiera pentru Romania, a filmului documentar HAND HELD, de 80 de minute, realizat de catre cunoscutul producator de la Hollywood, dl. Donn Hahn, nominalizat de doua ori la premiile Oscar.

Filmul prezinta incredibila poveste de viata  a lui Mike Carroll, presedintele Fundatiei Inocenti, cu accent pe ultimii 20 de ani, de cand si-a inceput activitatea caritabila in Romania si este realizat la cele mai inalte standarde de calitate utilizate la Hollywood.

(de mentionat ca montajul s-a facut la studiourile Skywalker ale nu mai putin celebrului George Lukas).

Filmarile au durat 2 ani si s-au efectuat atat in SUA, cat si in Romania, in special in zonele in care Fundatia Inocenti isi desfasoara activitatea, respectiv Judetul Bistrita Nasaud si Bucuresti, iar rezultatul este o poveste emotionanta despre un "om cu o camera" si cateva mii de copii orfani, dar si despre modul miraculos si de neuitat in care si-au schimbat vietile unii altora.


Mike Carroll a fost unul din primii fotografi straini care a ajuns in Romania dupa caderea regimului comunist din 1989. Cand a ajuns, a gasit una din cele mai terifiante scene ale secolului XX. Fotografiile sale incredibile si povestile din spatele lor despre epidemia de SIDA in randul copiilor din Romania au fost publicate in Boston Globe si New York Times si au deschis ochii lumii occidentale asupra situatiei grele a copiilor din Romania. Ce a urmat, a fost o odisee de 20 de ani a lui Mike si a colegilor lui si lupta lor pentru a ajuta copii in nevoie, intr-o tara greu incercata.

 

Pentru mai multe informatii si pentru a viziona treiler-ul, puteti consulta site-ul oficial al filmului  http://www.handheldthemovie.com/.

 

Pe langa prezentarea filmului, evenimentul va include si momente artistice, tombola si licitatie.  Taxa de participare este de 250 de lei/persoana, urmand ca fondurile stranse sa fie folosite de Fundatia Inocenti pentru programele destinate copiilor cu dizabilitati.

 

Cei care doresc sa confirme participarea sau sa faca donatii sunt rugati sa ne contacteze la numerele de telefon:

-          pentru Fundatia Inocenti: 0363/102406, 0740/154929, persoana de contact: Alexandra Samartean sau 0744 866806, persoana de contact Marin MIC;

-          pentru Clubul Rotary Bistrita Nosa: 0731/870297, persoana de contact: Adriana Bartha sau 0744/788189, persoana de contact Cristian Sirlincan.

 

 

Cu consideratie,

 

Marin MIC                                                                           Cristian Sirlincan

Director executiv                                                                      Presedinte

Fundatia Inocenti                                                        Clubul Rotary Bistrita Nosa

Bistrita

 

 

 Fundatia Inocenti este una dintre cele mai vechi din Romania, functionand neintrerupt din 1990 in Bucuresti si din 1998 in Bistrita. Pe parcursul acestor 20 ani a oferit servicii pentru copii abandonati, iar din anul 2004 ofera si servicii pentru copii si tineri cu dizabilitati.

Contul pentru donatii in lei pentru Fundatia Inocenti este:

RO03BTRL00601205241883XX

SWIFT / BIC = BTRLRO22BNA

Numele bancii = Banca Transilvania; Bistrita, Petru Rares, nr.4

0 comentarii3703 vizualizări01 noiembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0