Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Luni 06 Aprilie 2020 - 2254 vizitatori azi
Primele 6 familii au primit cate 3 milioane din donatiile de la Cupa Generozitatii.

 Jurnalistii Max Marec si Marius V. Chiuzan au facut astazi fericiti mai multi copii, acestia fiind cu diferite grade de dizabilitate sau provenind din familii monoparentale numeroase.

 Astfel s-a ajuns la Roxana A. , o fata de doar 16 ani care in urma unui accident rutier a ramas cu multiple sechele. Are o placa metalica la cap, o fractura deschisa, o tija la bratul drept, o fractura la piciorul drept si multiple fisuri la coloana vertebrala. Cu toate acestea Roxana a ramas o luptatoare si dupa ultima operatie suferita zilele acestea la Targu Mures este optimista si increzatoare ca va putea sa merga din nou la liceu.

 

Marec si Chiuzan au vizitat si familia doamnei Felicia V, o mama singura cu 6 copii minori, cu varste cuprinse  intre 7 si 15 ani. Copiii au ramas orfani dupa ce tatal lor, caporal in armata romana a contactat o boala rara in teatrul de lupta din Angola, boala care i-a provocat sfarsitul agonizant, la intorcerea in tara. Momentan familia doamnei Felicia V. nu mai are nici o sursa de venit pe langa alocatiile de stat astfel ca situtia materiala a acestora este foarte precara.

 

De donatiiile de la Cupa Generozitatii a beneficiat si Mihai U. , un baiat de doar 13 ani, care a suferit o operatie de extirpare a unui plaman. Cu toata aceasta situatie, Mihai a ramas un elev foarte silitor cu note de 10 pe linie si cu un talent exceptional la desen si pictura.

 

In cadrul campaniei premergatoare sarbatorii de Mos Nicolae s-a ajuns si la Evelin S. de doar 13 ani, care sufera de hidrocefalie si alte afectiuni grave care o tintuiesc la pat. Tot acolo Evelin isi primeste musafirii si profesorii care vin regulat sa ii desluseasca tainele cartilor de la soala, pe care  de altfel le pretuieste foarte multe. Singurul ei regret e ca locuieste la etajul 4 a unui bloc vechi si parintii nu au reusit sa cumpere inca un carucior mare pliabil pentru persoane netransportabile, ca sa poata vedea si ea oamenii si lumea ca si surioara ei mai mica.  

 

Foarte vesela si vioaie a fost si micuta Cristina B. de doar 3 ani si jumatate, care are sindromul Landan Daun si multiple afectiuni cardiace. Cu toate aceasta s-a bucurat enorm la vederea banilor oferiti, chiar daca nu intelegea deloc valoarea lor, desi mama ei a incercat sa ii spuna ca din acestia se vor cumpara cadourile de Mos Nicolae si de sarbatorile de iarna.

 

Ultima familie vizitata astazi a fost a micutei Melania M. de 5 ani, care sufera de tetrapareza spastica, epilepsie si retard neuromotor. Desi abia se misca din cauza multiplelor afectiuni s-a aratat extrem de bucuroasa de prezenta mesagerilor lui Mos Nicolae.

 

Cele 6 familii au primit cate 3 milioane de lei vechi fiecare (300 de lei RON ), urmand ca inca 2 familii sa beneficieze de aceeasi suma in zilele viitoare .

 

Mentionam ca in  26 noiembrie, la Baza Alex din Bistrita s-a reunit sub organizarea medicului stomatolog  Marius Pop si a Clubului Lions Bistrita un numar de 8 echipe de fotbal. Acestea au fost: Magistratii, Posta, Primaria, Medicii Stomatologi, Profesorii, Presa 1(Linca si prietenii), Presa 2 (Chiuzan si prietenii) si Politia.

Dupa finalizarea meciurilor toti participantii au facut donatii in bani si obiecte. Astfel s-a strans suma de 24 de milioane de lei vechi.

1 comentariu3332 vizualizări04 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0