Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Mediere Sambata 30 Septembrie 2023 - 14587
Mediatorii din B-N sunt pregatiti sa solutioneze litigiile dintre cumparatori si vanzatori.

Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizati Judeteni din Romania este o entitate organizata in 42 filiale, fara personalitate juridica¸ care asigura implementarea strategiei Consiliului de Mediere.  Presedintii celor 42 entitati judetene constituie Comisia Consultativa a Consiliului de Mediere.  Pentru o mai buna comunicare cu sistemul judiciar exista cate un reprezentant ales de mediatori pe langa fiecare Curte de Apel .

 "Strategia Consiliului de Mediere isi propune un raspuns eficient al profesionistilor in mediere la nevoile societatii civile in ansamblu si la nivelul institutiilor statului, atat centrale cat si judetene", a declarat Mugur Bogdan Mitroi, presedintele Consiliului de Mediere.

Prin aceasta organizare judeteana Consiliul de Mediere doreste sa raspunda eficient la sistemul judiciar si la Directivele europene SAL si SOL, adica la modificarile legislative preconizate sa fie aplicate din 9 iulie 2015 ce se refera la rezolvarea litigiilor dintre consumatori si producatori.

Avantajele acestui sistem de organizare: * asigurarea unei permanente a mediatorilor pentru fiecare instanta in cauzele identificate de acestea ca fiind oportune medierii * asigurarea calitatii actului de mediere * practica unitara* monitorizarea activitatii mediatorilor in raport cu instantele, parchetele si celelalte institutii administrativ-teritoriale * stabilirii unei strategii eficiente in relatia cu sistemul judiciar .

 

 

 

Proiectele Corpului Profesional din Bistrita- Nasaud si ale Consiliului de Mediere

Dupa campania "Medierea prinde radacini" - ce si-a propus plantarea COPACULUI MEDIERII in fiecare oras resedinta de judet din Romania, Consiliul de Mediere lanseaza proiectele sociale - ROMANIA MEDIAZA si O SOCIETATE A DIALOGULUI, ce doresc sa aduca schimbari in comunitatile locale.

Primul proiect - ROMANIA MEDIAZA, se adreseaza persoanelor care in mod normal nu si-ar putea permite serviciile unui mediator si se doreste a fi realizat in parteneriat cu Institutiile de cult din Romania: Biserica Ortodoxa, Biserica Romano-Catolica, Biserica Greco-Catolica, precum si cu Comunitatea evreilor din Romania, Comunitatea Musulmana din Romania etc.

Cel de al doilea proiect O SOCIETATE A DIALOGULUI  isi propune sa ajute la ridicarea de locuinte sociale si la acordarea de burse pentru orfanii care merg la scoala.

Referitor la informatiile de mai sus conducerea CPJ BN va sustine o conferinta de Presa (joi, 18 iunie 2015/ ora 11.00), la sediul Bibliotecii Judetene George Cosbuc (str. Al. Odobescu, nr.11) din Bistrita.

 

 

Persoana de contact:

Razvan Citu- vicepresedinte CPMJ BN

Telefon: 074.493.5478

E-mail: cpmj.razvan.citu@cmediere.org

0 comentarii9324 vizualizări16 iunie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0