Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Mediere Luni 28 Noiembrie 2022 - 14587
Cautandu-ne prin Eminescu.

An de an, 15 ianuarie trezeste in inimile romanilor nostalgia unui patriotism ingaduit tot mai putin de "noua constiinta europeana". Bistritenii traiesc intr-un oras marcat pentru totdeauna de amprenta arhitecturala a civilizatiei apusene. Aceasta realitate este folosita ca argument… sau explicatie, la fiecare proiect, dezbatere, interviu etc. de catre administratia locala. Sunt de acord! Insa, daca vreti sa fim mai vest-europeni  decat ne-o cer traditia si valorile noastre, vreau ca administratia locala sa fie aidoma unui mic orasel din Germania… alegeti  d-voastra care anume. Credeti ca se poate?

Intre timp, pornind de la realitatea zilelor noastre si anume ca peste  90% la suta din populatie o reprezinta romanii, orasul Bistrita trebuie sa reflecte identitatea lor. Piata Mihai Eminescu ramane o zona care seamana tot mai mult cu un balci. O cladire imensa care domina zona, se depreciaza continuu si care curand va pune in primejdie siguranta noastra fizica.

Aceasta piata poate deveni noul centru social, cultural si economic  al orasului, asa cum in orase mult mai cunoscute  administratia  pastreaza centrul vechi/ istoric si activeaza  in centrul nou.

Problemele sunt numeroase, dar de unde putem sti cum vor bistritenii sa arate orasul lor, fara dezbateri publice cu Societatea Civila Bistriteana?

 

 

Mediator Citu Razvan.

 

 

0 comentarii1421 vizualizări16 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0