Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Mediere Marti 25 Februarie 2020 - 11684 vizitatori azi
Inceput de an la Scoala Generala Nr. 1 Bistrita.

Cuvantul de deschidere a directoarei Mia Sigovan. "Toamna nu a poposit pe meleagurile noastre asa cum ne-a obisnuit cu frunze ruginii, cu frunze cazatoare dar a sosit cu un nou an scolar. Curtea scolii s-a umplut de boboci, de flori, de fetite, baieti, de zambete, de veselie, de neliniste. Copiii, elevii, parintii, bunicii, cadrele didactice se gandesc: Oare ce ne asteapta,  oare ce ne ofera acest inceput?

Inainte de toate ca buni romani sa zicem un Doamne Ajuta. Domnule profesor Florin Poenaru aveti cuvantul .......

In fata dumneavoastra se afla acum cei care vor coordona activitatea acestei scoli: Mia Sigovan, Dorin Vultur si Ancuta Mihaiu.

Cu oarecare amaraciune in suflet pentru ca nu este acest inceput asa cum as fi vrut, dar optimista ca lucrurile bune se vad, declar deschis noul an scolar 2010-2011.

Din cele trei localuri, doua sunt pregatite in totalitate sa isi primeasca elevii, este vorba de scoala pentru ciclul primar si sala de sport, renovata in totalitate.  ….  Localul mare al ciclului gimnazial unde va functiona si o clasa de liceu economic de la C.N. Andrei Muresanu cu program  de dupa-masa,  va mai avea nevoie de lucrari. Vara a fost prea scurta pentru a finaliza tot ce ne-am propus si pentru ce am primit bani dar avand sprijinul financiar al Primariei Bistrita, avand angajamentul ferm al firmei constructoare, lucrarile se vor finaliza pana la inceputul lunii octombrie. Vom avea toate conditiile (geamuri, usi, pardosele, instalatii electrice, instalatii termice- toate noi ) pentru a nu mai suferi de frig.

Va asigur ca procesul de instructie si educatie nu va avea de suferit iar programul scolii incercam sa-l desfasuram de asa maniera incat sa nu provocam disfunctionalitati.

Stiti ca si anul trecut am avut lucrari de reabilitare dar cu toate acestea ne mandrim cu rezultate remarcabile obtinute de elevii si profesorii nostri.

Astfel :

-         absolventii claselor a 8 a in proportie de peste 90% sunt acum elevi ai colegilor Liviu Rebreanu, Andrei Muresanu, InfoEl si a Grupurilor Scolare Sanitar si Grigore Moisil.

-         la olimpiadele scolare au participat un numar mare de elevi obtinand la etapele judetene: 20 de premii I , 15 premii II , 11 premii III si 70 de mentiuni.

-         la etapa nationala s-au obtinut 1 premiu I si o medalie de bronz.

 

Suntem singura scoala generala din judet care are un elev in lotul national de informatica (elevul Buhai Rares din clasa a 8-a E ) care participa si la olimpiada internationala.  

 …………

Marturie a calitatii actului didactic de la Scoala Generala Nr. 1 sta un numar mare de elevi nou veniti–transferati (avem clase de 27 de elevi fiecare) in scoala precum si un numar mare de boboci din clasele a I a reprezentand 6 clase cu un total de 128 de elevi.

Mai avem multe de realizat dar sustinuti activ de Asociatia Parintilor, de autoritatile locale si I.S.J vom duce la bun sfarsit ceea ce ne-am propus.

Va urez un an linistit cu rezultate bune si va invit stimati parinti la o reala colaborare cu scoala.

Elevilor le urez success si mult drag de carte si de cei care ii indruma. Colegilor le doresc multa sanatate, rabdare si putere sa modelati viitorul.

 

Succes tuturor!"

 

 13 septembrie 2010 .

 

Mia Sigovan – dir. Sc. Gen nr.1 Bistrita.

3 commentarii6265 vizualizări13 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0