Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Mediere Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
"MEDIEREA - necesitate intr-o Romanie Europeana".

CONFERINTA PROFESIONALA "MEDIEREA - necesitate intr-o Romanie Europeana" Bistrita- oras pe harta dezbaterilor mediatorilor. Orasul Bistrita va fi in perioada 17-19 februarie 2017 gazda Conferintei profesionale "Medierea- necesitate intr-o Romanie Europeana" , Lucrarile conferintei se vor desfasura in Sala de conferinte a Hotelului Cora Bistrita, str. Codrisor nr 23 si in Sala de sedinte Primariei Municipiului Bistrita cu sediul in localitatea Bistrita, Piata Centrala, nr. 6.

 

Sunt invitati si au confirmat prezenta la eveniment: mediatori din majoritatea  judetelor tarii , reprezentanti ai Consiliului de Mediere , Primarul Municipiului Bistrita, Presedintele Consiliului Judetean, Prefectul Judetului Bistrita-Nasaud, Prim procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, Adjunctul Sefului Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud, Seful Politiei Municipiului Bistrita, Presedintele Colegiului Director al Camerei Executorilor Judecatoresti Cluj, reprezentantul Consiliului de conducere al Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania ,avocati si notari.

 

In cadrul evenimentului va fi acordata distinctia de "Mediator de onoare" unuia dintre reprezentantii marcanti ai judetului Bistrita-Nasaud.

 

Conferinta este recunoscuta ca formare profesionala continua,  de catre Consiliul de Mediere, acordandu-se 15 puncte profesionale pentru mediatorii prezenti.

 

"Initiativa de a explora perspectivele activitatii de mediere in domeniul dreptului constitutional, de a propune solutii acceptabile pentru institutiile statului dar si pentru cetateanul implicat, dovedeste capacitatea de actiune a acestor profesionisti- mediatorii - dar si posibilitatea de a aseza pe harta dezbaterilor majore ale societatii noastre un oras - Bistrita - si de a beneficia de la inceput de interesul institutiilor publice implicate, care au confirmat invitatia de a veni alaturi de mediatorii din intreaga tara implicati in acest demers deopotriva civic si profesional. "

Consider ca, prin efortul nostru profesional avem sansa sa contribuim la deblocarea unei stari de asteptare contraproductive, generatoare de tabere adverse care se bazeaza pe factorul timp, in speranta ca ceilalti vor face prima greseala. Este tocmai un aspect al rolului pe care ni l-am asumat ca mediatori, capabili ca in baza unor argumente juridice dar si prin competente comunicationale sa reorientam atentia spre atingerea scopului care este solutia partilor pronuntata si implementata - singura pe care o consideram ca aduce un aport pozitiv la evolutia in ansamblu a societatii.
Avand in vedere dinamica prin care colegii mei s-au distins de la intemeierea profesiei consider ca pasii concreti spre solutionare trebuie sa inceapa odata cu aceasta conferinta, in prezenta invitatilor, beneficiind de prezenta presei si cu trimitere la publicul larg. 
Avem in vedere dezbaterea aspectelor practice ale problemelor in ideea concretizarii unor propuneri de solutii. Este imperativ necesar sa gasim solutii pentru situatia in care este societatea romaneasca si medierea in acest moment . 
Consideram ca unele aspecte au fost abordate prea teoretic. Solutiile pe care vrem sa le propunem nu trebuie sa fie doar clare, ele se recomanda sa fie si realiste pentru a putea fi implementate. 
Suntem constienti ca ne adresam unei problematici deosebit de delicate, cu un grad ridicat de dificultate. Exista si riscul ca demersul nostru sa produca si reactii tendentioase, mai ales pe fondul emotional al ultimelor saptamani. Este o realitate pe care ne-am asumat-o din clipa in care am decis sa devenim mediatori!
Acum ne angajam intr-un demers pe care il giram cu probitatea profesiei noastre."

 

- mediator Bianca Pintea - Presedintele Corpului Profesional al Mediatorilor din Judetul Bistrita-Nasaud

 

0 comentarii13083 vizualizări16 februarie 2017




rss 2.0
rss 2.0