Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Mediere Marti 22 Ianuarie 2019 - 15456 vizitatori azi
140 de ani de invatamant agricol la Bistrita

La sfarsit de saptamana a avut loc o manifestare de suflet pentru multi bistriteni dar si pentru sasii veniti din toata lumea in municipiul nostru. In urma cu 140 de ani comunitatea saseasca din Bistrita a pus bazele unui locas de invatamnt  agricol. Decizia a avut la baza si o hotarare a Forumului Universitatii Sasesti din Sibiu, care a dorit sa faca o trecere de la agricultura traditionala la cea moderna, unde sa fie implementate cele mai noi descoperiri europene din domeniul culturii plantelor si a cresterii animalelor.

 Astfel, la 15 aprilie 1870 se deschide noua scoala bistriteana ce va avea denumirea de Archebauschule, cu o contributie baneasca de la cele 23 de bresle sasesti din zona Bistritei. Dupa 1918 scoala isi pierde caracterul etnic si este deschisa tuturor elevilor, nu numai celor sasi, iar mai tarziu se transforma in scoala horti-viticola si mai apoi in Liceu Agricol. Astazi Grupul Scolar Agricol Bistrita deserveste intreg judetul BN  prin cursuri liceale, profesionale si educationale in domeniul agriculturii, industriei alimentare, turism, servicii si mecanica

0 comentarii2646 vizualizări20 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0