Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diverse Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Ziaristii "provocati" sa raspunda intrebarilor despre "presa si literatura".(30 de poze)

Ziaristii au fost "provocati" si "luati la intrebari" la sediul Bibliotecii Judetene, in sala "Liviu Rebreanu", unde s-au desfasurat pertinente si obiective dezbateri, avand ca tema relatia si ipostaza de jurnalist-scriitor, scriitor-jurnalist si definitia jurnalistului in 2013, in cadrul simpozionului cu denumirea "Presa si literatura".
Aceasta deosebita si profesionista activitate s-a desfasurat sub egida Consiliului Judetean BN, Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" BN, Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania (UZP) si Casa de Cultura a Sindicatelor la care au participat invitati din conducerea UZP, prin prezenta lui Emil Dreptate - vicepresedinte al UZP si scriitor, Adrian Manarca, senior editor si membru in conducerea UZP, Sanda Muresan, jurnalist si membru in conducerea UZP, un numar mare de membri ai UZP din municipiu si judet, ziaristi, scriitori, oficialitati locale, elevi, cadre didactice etc.
Amfitrionul si coordonatorul dezbaterilor, privind intersectia si situatia dualista de a fi jurnalist-scriitor sau scriitor-jurnalist a fost scriitorul Ioan Pintea - directorul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc", care a punctat faptul ca jurnalistul are stilul propriu de redactare si de multe ori il incearca scriitorul din el.
In deschiderea utilei si necesarei dezbateri si a importantului rol al jurnalistului pe care il are in societate a opinat, cu explicatii, Emil Dreptate, vicepresedinte UZP, prezentand si cateva proiecte ale UZP in anul 2013 si faptul ca UZP este o uniune de utilitate publica, care trebuie sa fie tratata ca atare.
Au "disecat" tema propusa, venind cu argumente veridice, cu exemple si atitudini fata de ceea ce inseamna un jurnalist adevarat, precizand faptul ca toti jurnalistii profesionisti sunt permanent in slujba cetateanului, a societatii, sunt cu adevarat de utilitate publica, de multe ori se confunda jurnalistul cu scriitorul si invers, dar ramane un punct de reper si "un caine de paza a democratiei, precizand aceste aspecte: Icu Craciun, Elena M.Cimpan, Victor Stir, Olimpiu Nusfelean, Menut Maximinian, Aurel Telcean, Sever Ursa, Adrian Manarca, prof. Ionela Nusfelean - conducatoarea Cercului Tinerilor Jurnalisti de la Palatul Copiilor Bistrita.
Iata ce spune Carla Tagorean, clasa a VII-a, despre definitia jurnalistului in 2013 -"persoana ce redacteaza stiri de ultima ora din diverse domenii, impletind imaginatia sa cu date concrete legate de un anume subiect; o cheie spre mintile si sufletele oamenilor".
In finalul laborioasei activitati s-au primit noi membri in UZP, printre care prof. Sever Ursa si cei care redacteaza renumita revista "Cuibul Visurilor" din Maieru, Alexandru Catcauan, fiindu-le inmanate legitimatiile.
In noua formula UZP isi amplifica activitatile, iar actiunea desfasurata a fost de bun augur.

Ioan Lazar.
.
Foto - Marius Chiuzan.
0 comentarii3563 vizualizări29 octombrie 2013




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0