Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diverse Vineri 29 Mai 2020 - 23240 vizitatori azi
In sfarsit incep sa inteleg cum este cu politica asta.....

… pentru intelegerea mai usoara a unor notiuni si sisteme:

Crestin-democrat Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Pastrezi una si daruiesti vecinului tau sarac pe-a doua. Dupa aceea regreti.

Socialist Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Guvernul iti ia una si o da vecinului. Tu esti prin lege obligat sa te intovarasesti cu vecinul tau, ca sa-l ajuti la cresterea animalelor.

Social-democrat Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Te simti vinovat pentru succesul muncii tale. Iti dai votul la alegeri pentru formarea unui Guvern care sa te impoziteze. Aceasta te obliga sa vinzi una din vaci ca sa poti plati impozitul. Guvernul, pe care l-ai ales, cumpara cu banii obtinuti din impozit, o vaca si o daruieste vecinului tau. Te simti acum impacat.

Liberal-democrat Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Na si?

Comunist Tu esti proprietarul a doua vaci. Vecinul tau n-are nici una. Guvernul iti confisca vacile si-ti vinde tie laptele. Tu stai ore intregi la coada pentru lapte. Esti acrit.

Capitalist pur Tu esti proprietarul a doua vaci. Vinzi una, mai iei eventual si-un credit de la banca si-ti cumperi un taur urmarind sa obti o turma intreaga de vaci.

Intreprinzator american Tu esti proprietarul a doua vaci. Vinzi una si o inchiriezi inapoi (leasing). Capitalul obtinut din vanzare il maresti infiintand o societate pe actiuni. Obligi cele doua vaci sa dea de patru ori mai mult lapte. Te minunezi ca una cade moarta. Dai un comunicat de presa in care comunici scaderea costurilor societatii cu 50%. Actiunile societatii cresc.

Intreprinzator francez Tu esti proprietarul a doua vaci. Faci greva pentru ca tu-ti doresti trei. Intre timp faci pauza de masa. La vie est belle!

Intreprinzator japonez Tu esti proprietarul a doua vaci. Prin technica moderna de genetica reusesti sa "redesign" animalele la o zecime din marimea lor originala si totusi sa dea de douazeci de ori mai mult lapte.

Intreprinzator german Tu esti proprietarul a doua vaci. Prin technica moderna de genetica reusesti sa "redesign" animalele astfel incat devin blonde, beau o groaza de bere, dau lapte de cea mai buna calitate si pot sa alerge cu 160 km / h. Din pacate cer vacile 13 saptamani concediu pe an.

Intreprinzator Italian Tu esti proprietarul a doua vaci insa nu ai habar unde sunt. In timp ce le cauti intalnesti o femeie frumoasa. Lasi cautatul balta si o inviti la masa. La dolce vita!

Intreprinzator rus Tu esti proprietarul a doua vaci. La numarare iti rezulta mereu 5. Bei si mai multa vodca. Le numeri din nou si ajungi acum la 42. Bucuros numeri inca o data si acum sunt 12. Dezamagit lasi numaratul si deschizi o noua sticla de vodca. Mafia apare si-ti ia vacile - egal cate vor fi.

Intreprinzator elvetian Tu dispui de 5.000 vaci din care insa nici una nu-ti apartine. Tu ai doar grija de ele pentru altii. Cat lapte dau vacile nu povestesti nimanui.

0 comentarii3164 vizualizări03 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0