Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diverse Vineri 10 Iulie 2020 - 2600 vizitatori azi
Aveti cont pe Facebook? Iata pe cine ii satisfaceti!

Scandalul declansat recent in SUA datorita violarii grave a datelor particulare ale utilizatorilor "Facebook", se intinde: in vreme ce Mark Zuckerberg, "CEO-ul" de numai 25 de ani al "Facebook" isi cerea scuze pentru aceasta, un IM vechi de 6 ani a iesit la iveala. In acesta, Zuckerberg-baiatul-genial-si-afacerist-innascut, isi exprima sentimentele fata de zecile de mii de utilizatori ai saitului precursor, "The Facebook" , care ii furnizasera datele lor particulare, pe care el le aduna si folosea in alte scopuri decat cele declarate, inca de pe atunci:
"Ei doar mi le ofera" scria Zuckerberg pe IM. "Nu stiu de ce. Au incredere in mine. Tembelii dracului". Fraza folosita pentru a-i descrie pe utilizatorii Facebook era de fapt chiar mai urata ( "dumb fucks" ).

Judecand dupa mutra, s-ar spune ca epitetul i se potriveste tocmai lui.
Lasand la o parte aroganta bastardului astuia si faptul ca nimeni nu se gandeste sa il dea in judecata, adevarul e ca atat Facebook, cat si celelalte saituri de "socializare", nu sunt decat instrumente prin care Mossadul israelian si alte servicii occidentale, afla tot ce vor sa afle despre milioane de oameni care in mod naiv isi ofera numele real, adresa, lista de prieteni, religia, ba chiar si preferintele lor culinare, pe tava!
Cea mai simpla operatiune de spionaj de anvergura, e una in care victimele ei se auto-raporteaza. In felul acesta, cand serviciile au nevoie de un tap ispasitor pentru o operatiune murdara, doar rasfoiesc Facebook pana dau de cei cu profilul cel mai potrivit. Restul este "fait accompli". Unde mai pui ca ar fi mai mare pacatul pentru copiii Dvs. sa sfarseasca prin a sluji astora, in orisice chip.
Regula de baza este urmatoarea: socializarea se face fata in fata, nu pe IM sau Hi5. Sunt constient ca prietenii pot fi de departe si ca e necesar si bine sa tinem legatura cu ei, dar totul trebuie facut in mod inteligent. Un nume fictiv pentru adresa de e-mail e mai bun decat cel real. Cand trimitem e-mail mai multora, nu ii punem pe toti in campul "To", sau "Cc", ci doar pe noi insine ca si destinatar. Toti ceilalti intra la "Bcc", astfel incat sa nu se vada unii pe altii si nici un ochi strain sa nu-i ia ca din oala, pentru sofisticatele lor baze de date relationale, care stabilesc intr-o fractiune de secunda cine-e-prieten-cu-cine. Dovada e chiar IM-ul lui Zuckerberg de acum 6 ani, pe care tare si-ar mai fi dorit sa nu-l fi scris!
Pe vremuri stiam sigur ca printre cei care-ti intra in casa (cititori de contoare, postasi etc.) sunt unii insarcinati sa raporteze ce vad mai neobisnuit. Astazi o facem noi insine, mai ales prin generatia adolescentilor care habar nu au in ce lume traiesc "dar totii prietenii mei au cont." Explicati-le frumos cum stau lucrurile, apoi desfiintati contul. Veti fi surprinsi sa aflati cate lucruri pe care nici Dvs. nu le stiati, le ofera copiii Dvs. in mod voluntar unor straini ca si Zuckerberg.

---------------------------
PS - celor care au cazut deja in capcana astora, le adresez un indemn la speranta: nimic nu e pierdut, cata vreme avem minte sa intelegem ce trebuie inteles.

 

 

 

In scopul de a preveni virusii si junk mail-urile va rog:
- Sa STERGETI numele meu si adresa mea de e-mail, INAINTE de a RETRANSMITE la altii!
- Sa activati optiunea "BCC" (Blind Carbon Copy) si sa inscrieti acolo toate adresele la care retransmiteti mesajele primite.

 

Sursa. Net.

1 comentariu3241 vizualizări09 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0