Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Vineri 29 Martie 2024 - 14587
1 aprilie 2014 a fost Ziua Principelui Radu la Bistrita si in B.N.(65 de poze)

O echipa de la Realitatea Tv Bistrita si ziarul Bistritanews.ro a fost astazi la intalnirea cu Principele Radu organizata la Viseul de Sus in judetul Maramures, unde, reprezentantul Casei Regale a acordat un interviu in exclusivitate. Principele si suita se aflau la Viseu la inaugurarea "Centrului documentar expozitional al nobilimii romane maramuresene" si lansarea cartilor "Margareta-Portretul principesei mostenitoare" si "Trei poduri peste lume"

Principele Radu a subliniat meritele si importanta monarhiei in Romania, in istoria moderna si contemporana a tarii, cand fostul rege Mihai a facut demersuri internationale pentru integrarea Romaniei in NATO si Uniunea Europeana. Nu a fost neglijat nici rolul reginelor Elisabeta, Maria si Ana in campaniile umanitare sau la realizarea unor opere de arta in domeniul literar artistic.

De la Viseu, a urmat vizita in Bistrita-Nasaud cu intalniri si lansari de carte la Primaria Nasaud, Muzeul Graniceresc Nasaud si la Primaria municipiului Bistrita.

Ultimele lansari de carte, sesiuni de autografe si intalniri cu monarhistii bistriteni au avut loc la Muzeul judetean Bistrita si Biblioteca judeteana "George Cosbuc" din municipiu.

Interviul realizat de mine alaturi de Remus Rus si cameramanul Mirel Marginean cu Principele Radu va fi difuzat in zilele urmatoare pe postul Realitatea Tv Bistrita.

 

 

Marius Chiuzan.

 

 

P.S: Tinand cont de caracterul oficial al vizitei Principelui Radu, in discutii am evitat partile neplacute despre monarhia romaneasca, cum ar fi pierderile de vieti omenesti ale prinzonierilor romani din cele doua razboaie mondiale, dictatura carlista, rascoala taranilor de la 1907, marile tunuri financiare si imobiliare ale epocii, pierderea de teritorii ale Romaniei Mari, repatrierea tezaurului sau a operelor de arta, cedarea in fata sovieticilor si alte "bile negre" ce pot fi atribuite perioadei regaliste.

1 comentariu3059 vizualizări01 aprilie 2014




rss 2.0
rss 2.0