Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Cel mai bun gulas a fost facut de catre ... bistriteni.(60 de poze)

Sambata si duminica a avut loc in municipiu "Maialul maghiarilor din Bistrita" care a cuprins dansuri si muzica maghiara traditionala dar si prezentari ale traditiilor etnicilor unguri din Ardeal. Duminica, manifestarile cuprinse in calendarul "Maialului" s-au mutat la strandul Codrisor unde pe langa joc si cantece maghiare a avut loc si un concurs de gatit traditionalul gulas. In competitie s-a inscris doar o singura echipa maghiara din Reghin, restul de 13 echipe si concurenti fiind din Bistrita. Primaria municipiului s-a ocupat de organizare si a asigurat pentru concurenti 5 kilograme de carne (porc si vita) si 5 kilograme de cartofi, lemne de foc si un pavilion, iar in contul acestora participantii au trebuit sa ofere 30 de portii gratuite pentru vizitatorii bistriteni.

Echipa Bistritanews a dublat ingredientele primite de la Primarie la care a mai adus multe legume si condimente astfel ca a fost realizat un gulas-tocana de cartofi cu carne dupa o reteta traditionala romanasca. In total au fost servite pentru bistriteni peste 100 de portii din cei 60-70 de litri de tocana-gulas. Preparatul realizat de echipa Bistritanews alaturi de echipa Realitatea TV Bistrita si familiile: Chiuzan, Pastor, Rosu, Hordoan, Agrisan, Rus, Vegh (precum si alti prieteni) a fost foarte apreciat, masura valorii preparatului culinar fiind data si de faptul ca desi realizat in cantitate impresionanta a fost epuizat primul.

La jurizarea preparatelor au fost membrii din 3 echipe, majoritatea angajati ai Primariei Bistrita si ai institutiilor descentralizate (membri USL), astfel ca a fost si "normala" desemnarea castigatorilor. Pe podium au urcat reprezentantii echipelor formate din membrii echipei Bundy (PSD-PNL) pe locul I, pe locul II - Nadia Tatar (reprezentanta PSD) iar pe locul III  Liceul de Cooperatie.(ordinea fiind trasa la sorti)

Castigatorii au primit ceaune din inox de 10, 15 si 20 de litri si cate o boneta iar ceilalti reprezentanti din concurs s-au ales cu cate o diploma de participare si un sort de bucatar. In total, concursul de gatit gulas maghiar sau tocana romaneasca a fost unul frumos, bine organizat, participantii si bistritenii simtindu-se bine la "iarba verde" trecand cu totii peste subiectivismul juriului si campania politica facuta prin echipament de catre unele echipe.

.

 

Marius Chiuzan.

.

Foto - echipa Bistritanews.ro

.

R.S. - Programul artistic a fost sustinut de  Ansamblul folcloric de dansuri maghiare "TAKÁCS MIHÁLY" Voivodeni - Mures, Ansamblul folcloric de dansuri maghiare "PÁSZTÓRT?Z" - Batanii Mari - Covasna, Ansamblul folcloric de dansuri maghiare "SIRÜL?" - Remetea - Harghita si Fanfara Municipiului Reghin.

2 commentarii3269 vizualizări19 mai 2014




rss 2.0
rss 2.0