Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Ziua Nationala sarbatorita la Bistrita.(140 de poze)

Piata Centrala si zona de langa statuia poetului national Andrei Muresanu au fost locurile unde s-au desfasurat la Bistrita manifestarile dedicate zilei tuturor romanilor. Activitatile comemorative dedicate amintirii zilei de 1 decembrie 1918 cand s-a infaptuit Marea Unire au debutat la statuia poetului Andrei Muresanu cu alocutiunea prefectului Ioan Tintean. A urmat un ceremonial religios la care au participat preoti ortodocsi dar si de la alte culte reprezentative din Bistrita dupa care s-a depus o coroana de flori din partea tuturor oficialitatilor si reprezentantilor statului sau a organizatiilor prezente. A urmat punctul cel mai asteptat de catre bistriteni, si anume defilarea trupelor militare si militarizate din municipiu alaturi de o parte din tehnica pe care o au in dotare. Actiunile dedicate Zilei Nationale au continuat cu un spectacol muzical folcloric ce a avut loc pe scena mare din Piata Centrala iar in zona pietonala bistritenii au fost invitati sa serveasca cate o portie de fasole cu carnati alaturi de un pahar de vin fiert sau ceai.

Mentionez ca aceasta gustare a fost oferita de catre Consiliul Judetean si sindicatele din judet prin bonuri valorice personalizate iar restul cetatenilor care nu au primit aceste tichete au putut sa isi cumpere cate o portie la doar 10 lei.

De remarcat buna organizare a manifestarilor si lipsa incidentelor desi unii cetateni s-au aratat suparati ca parada militara a inceput mai repede cu 10 minute decat ora anuntata adica 11.50 iar alti cetateni au reclamat inca odata dispretul autoritatilor locale fata de majoritatea cetatenilor prin impunerea barierelor si a cordoanelor de siguranta pentru locuitori la mare distanta de oficialitati in cadrul ceremoniei de la statuia poetului Andrei Muresanu.

.

 

Marius Chiuzan.

.

0 comentarii2863 vizualizări01 decembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0