Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Luni 01 Iunie 2020 - 2314 vizitatori azi
Rasunetul - de 7000 de editii, cel mai stiut ziar, in casele dumneavoastra.

Impreuna am scris istoria presei bistritene. Prima publicatie din viata bistritenilor implineste 7000 de numere. De mai bine de 25 de ani (din ianuarie 1990, in ceas de sarbatori), "Rasunetul" se afla, zi de zi, in casa a mii de bistriteni. Inca din dupa amiaza zilei de 22 decembrie 1989, in iuresul revolutionar, cand in piata din fata Consiliului Judetean oamenii cereau inlaturarea dictaturii, senior editorii ziarului nostru s-au adunat pentru a pune bazele primului ziar liber - Ecoul Nou. Au aparut doar patru numere, iar din 4 ianuarie 1990, Ecoul Nou a devenit "Rasunetul", de atunci pe frontispiciul ziarului fiind chipul poetului Andrei Muresanu, autorul Imnului National. Intaiul numar a fost realizat de: Vasile Tabara, Adrian Manarca, Ioan Moise, Traian Sasarman, Vasile Tamas, Vasile Gotea, Flavia Poenar, Doina Nitoiu, Olimpiu Nusfelean, Ioan Burcusel, Aurel Telcean, Gavril Moldovan, Titus Zagrean, Gheorghe Crisan, Marius Vasilica, Corneliu Botos - desene.

         De-a lungul timpului, "Rasunetul" si-a propus sa spuna numai adevarul, sa fie un ziar echidistant si mai ales un ziar care sa aduca informatia in casa conjudetenilor nostri.

         De-a lungul celor 7000 numere, "Rasunetul" a fost o adevarata scoala pentru jurnalismul din judet, aici formandu-se mare parte din colegii prezenti astazi in alte trusturi de presa sau care au ales mai apoi calea administratiei. Vrem nu vrem sa recunoastem, "Rasunetul" este singura publicatie care a scris istoria post-revolutionara, impreuna cu locuitorii din judet, doar aici gasindu-se arhiva din zilele Revolutiei si mai apoi istoricul anilor pe care i-am parcurs impreuna, din primele zile ale libertatii pana astazi, cand suntem cetateni europeni cu drepturi depline. 7000 numere. Cifra 7 simbolizeaza in credinta crestina linistea, milostivirea si pacea, fiind numarul perfectiunii divine, al zilelor saptamanii, al zilei facerii omului, a celor sapte minini ale lumii, fiind, conform sondajelor, cifra preferata de multi. De o mie de ori s-au adunat gandurile noastre si ale cititorilor inmultite cu aceasta cifra sapte, rezultand 7000 numere care stau marturie in arhive a emotiilor, bucuriilor, implinirilor, dar si dezamagirilor sau a sperantei.

         Astazi, cotidianul nostru vine in casele dumneavoastra prin intermediul unui colectiv care incearca sa-si faca datoria fata de cititori asa cum trebuie. Gabriela Ciornei, Carmen Bulz, Max Marec, Ioan Lazar, Tania Budisan, Silvia Telcian, Eniko Fogarasi, Claudiu Moldoveanu, Dinu Dragota, alaturi de seniorii ramasi fideli "Rasunetului", dar si de colaboratori, reusesc ca cel mai stiut ziar sa se mentina in topul publicatiilor de succes. Am venit in echipa Rasunetul acum 15 ani si de atunci am ramas fidel acestei institutii. Este primul meu loc de munca si sper ca asa va fi mult timp, atata timp cat dumneavoastra veti fi alaturi de noi. Le multumesc tuturor colegilor pentru intelegere, pentru ca, de multe ori, doresc sa fecem din imposibil posibil. Si impreuna, reusim. Pentru mine "Rasunetul" nu este a doua familie, ci parte din viata mea, locul unde imi petrec zi de zi, mare parte din timp. Am ramas fidel acestui ziar, unde m-am format si am petrecut cele mai frumoase clipe din viata mea.

 Am incercat, si speram ca am reusit, sa ramanem independenti, sa fim asa cum se spune, cei care va transmitem mesajul tuturor;  nu ne implicam in actul politic, nu dam verdicte. In schimb, sustinem proiectele administrative, atat la nivel judetean, cat si in fiecare comuna, prin paginile pe care le realizam, prin prezenta noastra la evenimentele din viata conjudetenilor.

         Consideram ca editia de astazi este una de sarbatoare, nu doar pentru noi, cei din colectivul redactional, ci si pentru conjudetenii nostri care ne-au primit in casele lor, care prin implicare au facut parte din proiectul "Rasunetul" si impreuna cu care astazi inchinam un pahar de ganduri bune.

         Impreuna am reusit sa ducem mai departe conceptul de presa print, cititorii nostri avand respect pentru ziarul tiparit, motiv pentru care numarul abonamentelor a crescut la inceputul acestui an cu 20%.  Va veni ziua, in care, precum am vazut in Paris sau in Madrid, fiecare om va citi, pe strada, un ziar. Frumusetea tiparului nu poate fi egalata de nimic. Ne spunea un colag de breasla ca ziarul lui online, in urma unui virus, a pierdut toata arhiva de 8 ani. Ori, printul, orice ar fi, undeva tot ramane intr-o arhiva. 

Multumim tuturor celor care ne-au transmis mesaje, ii asiguram de respectul nostru si le promitem ca vom fi mereu alaturi de tot ce se intampla pe plaiurile noastre. Dumneavoastra, cititorilor nostri, dar si partenerilor, fie ei din mediul privat sau administrativ, le multumim pentru incredere si ne rugam Celui de Sus sa va tina sanatosi pentru ca impreuna sa aniversam si 10.000 editii si, de ce nu, 50 de ani de presa libera in Bistrita-Nasaud. Astazi, suntem alaturi de dumneavoastra, print, online si, de acum, si pe facebook. Ziarul online a avut o ascensiune buna in 2014: Numarul record de vizitatori unici i-am avut duminica, 6 octombrie, 11839 intr-o singura zi, si 46.487 vizitatori unici intr-o saptamana.

         Tuturor, va multumim si va dorim tot ceea ce ne dorim si noua, ani buni, cu lumina, speranta si binecuvantare.

 

 

0 comentarii2359 vizualizări21 august 2015
rss 2.0
rss 2.0