Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Luni 01 Iunie 2020 - 1210 vizitatori azi
Dupa 25 de ani - AHA. (15 poze)

Vineri, 11 septembrie, 2015, s-au implinit 25 de ani de la lansarea primului numar al gazetei independente bistritene "Aha", care a aparut sub egida Fundatiei pentru Tineret, structura postdecembrista a tineretului, avand sediul in imobilul de pe strada "Albert Berger", in care functioneaza astazi Universitatea Tehnica.
Manifestarea dedicata acestui eveniment a avut loc vineri, de la ora 11.00, la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, in Sala "Liviu Rebreanu", fiind organizata de Monica si Cristian Munthiu, care, alaturi de Georgica Toderasc si Sorin Hangan, constituiau nucleul managerial al Fundatiei pentru Tineret. Dintre cei care au scris in paginile publicatiei ii amintim pe Mihai Prodan (redactor-sef), Ovidiu Hogea, Al.C. Milos, David Dorian, Florica Dura, Tanase Coros, Atila Racz, Gelu Vlasin, Monica Munthiu, Adrian Dogaru si altii.

Cei prezenti la eveniment au evocat cu nostalgie acele vremuri caracterizate prin entuziasm, atituduine civica activa si implicare in peisajul publicistic intoxicat de ideologia post-comunista. Datorita caracterului nonconformist, dezinhibat al textelor, care prin umor incercau sa faca o bresa in "seriozitatea" oficial conservata, hebdomadarul "Aha" a constituit o aparitie insolita in urma cu un sfert de veac.

0 comentarii1939 vizualizări11 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0