Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Sambata 15 August 2020 - 37686 vizitatori azi
"Visul imbalsamat" - Ioan Lazar.

Un eveniment de o mare sensibilitate si de trairi intense a avut loc in Sala Conexiuni a Palatului Culturii din Bistrita, prilejuit de lansarea volumului de poezie a ziaristului Ioan Lazar, de la cotidianul "Rasunetul", in prezenta unui numeros public select, avizat, iubitor de poezie.
Despre frumusetea si valoarea versurilor, despre talentul autorului au opinat, cu argumente si exemplificari notabile, scriitorii: prof. dr. Dorel Cosma - directorul Palatului Culturii si amfitrionul activitatii, semnatarul prefetei volumului, care a subliniat modul laborios al autorului de a aborda cel putin sase tematici poetice, predominand inspiratia folclorica si problematica sociala care se intrepatrund cu activitatea jurnalistica a autorului.
PC preot paroh prof. Nicolae Feier a subliniat faptul ca puterea de sinteza si redare a unor trairi in zona divinului sunt relevante in versurile din acest volum, precizand ca familia lui Ioan Lazar este o familie de credinciosi si iubitori de cele sfinte.
Cosmopoetul Al. C. Milos a transmis un mesaj de felicitare pentru autor din partea directorului cotidianului "Rasunetul" - scriitorul Menut Maximinian, si a remarcat si el reusita autorului, subliniind ca fiecare autor isi are publicul si cititorii sai.
Scriitorul Gheorghe Mizgan s-a referit la tematica patriotica, a vietii de familie, a revoltei sociale etc., citind si doua catrene compuse special pentru aceasta lansare.
Scriitorul Victor Stir a punctat solidaritatea de breasla jurnalistica si puterea de creatie si sinteza poetica a autorului.
Jurnalistul Alin Cordos a subliniat faptul ca autorul trebuie privit ca un vechi si experimentat ziarist, coleg cu regretatii Ioan Moise si Titus Zagrean, cu un potential mare si divers in diferite domenii, asteptand cu interes si un volum de proza scurta.
Ziaristul Niculae Vrasmas a elogiat activitatea jurnalistica a autorului, felicitandu-l si pentru frumosul debut in poezie.
Presedinta Societatii Scriitorilor "Conexiuni" de la Palatul Culturii, prof. Elena M. Cimpan a apreciat aparitia cartii si a urat bun venit lui Ioan Lazar in lumea versului, astfel ca Societatea Conexiuni este mai bogata cu un autor.
Autorul, poetul Ioan Lazar a multumit din suflet celor prezenti la acest eveniment special din viata lui, familiei sale, sotia Maricica, fiica Marinela Cristina, directorului Editurii Karuna din Cluj, unde a aparut volumul - Tiberiu Irimia, Marianei Irimia pentru grafica si copertile cartii, prof. dr. Dorel Cosma, prof. Alexandru Gavrilas - directorul Complexului Muzeal Bistrita, dr. Marius Nicolae Pop - presedintele Clubului Monarhistilor Bistriteni, managerului Luca Roiban din Sieu Magherus, dr. Augustin Ostace din Germania, Clubului "Lions".
Autorul a citit doua poeme - "Fata din Ardeal" (fabula) si "Ion si Ana" dedicat bunicilor sai, prototipuri pentru personajele cu acelasi nume din romanul "Ion" de Liviu Rebreanu.
A urmat un extraordinar si sensibil recital de poezie si muzica din volumul recent lansat sustinut de talentata si sufletista Daniela Bojor, cu certe calitati de actrita, cu trairi din lumea versului, pe un fond muzical sustinut de un elev exceptional, cu un auz muzical aproape de absolut, un deosebit talent la chitara clasica, elev al Liceului de Muzica "Tudor Jarda" din Bistrita, Bogdan Popa, insotit de mama sa, profesoara Ioana Popa.
Evenimentul s-a incheiat cu o sesiune de autografe acordate de autor si cu o agapa colegiala in clubul din subsolul Palatului Culturii.
O seara de poezie, de spiritualitate, de divin si de rostire lirica romaneasca.

 

Alexandru Cristian Milos.
.

Foto - Marius Chiuzan.

 

0 comentarii2639 vizualizări15 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0