Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Joi 28 Martie 2024 - 14587
Serbarile Bistritei medievale 2016 "Zece ani in inima Cetatii".

Editia a X-a a Serbarilor Bistritei Medievale se va desfasura in perioada 24 - 26 iunie in miezul Cetatii Bistritei, acolo unde istoria de opt veacuri a orasului a fost redescoperita de festivalul medieval. Dar si Cetatea Bistritei si-a descoperit tinerii care o iubesc si care i-au daruit la editiile precedente viata, nascuta din devotamentul si imaginatia lor si care s-au reunit in trupele "Nosa", "Sirius" si "Strajerii Cetatii Bistrita".

     O premiera propusa de editia a X-a a Serbarilor Bistritei Medievale o va reprezenta prezenta pe scena festivalului a formatiei germane Farfarello, care isi va lansa cel mai recent album la Centrul German Bistrita in prima seara a festivalului si va sustine un concert extraordinar sambata, 25 iunie, pe scena mare.

    A doua premiera, pentru festival si pentru spatiul public bistritean va fi proiectia video mapping  3D, care va incheia manifestarile duminica, 26 iunie.

 

     Animatia cavalereasca va fi asigurata de Paladinii de Terra Medies, condusi de Cavalerul Ioan de Siebenburgen si de Ordinul Cavalerilor Lup, aflat sub porunca Marelui Lup Liviu Pancu. Iar dupa doi ani de absenta se intorc acasa si Strajerii Cetatii Bistrita! Cu totii vor sustine secvente din scenariile istorice derulate de-a lungul editiilor anterioare ale festivalului medieval.

 

     Curtea comediantilor revine in Cetatea Bistritei cu secventele sale de teatru medieval stradal interactiv si muzicale, iar  in miezul cetatii, intre mesterii de la Targul Medieval isi vor instala atelierele artistice bucurestenii de la Scoala de Arte Medievale (Medieval Art), gata sa ii initieze pe tineri in artele frumoase si sa-i imbrace pe cei mai entuziasti in straie medievale de cavaleri, domnite sau patricieni.

 

     Animatia stradala va fi insufletita de dansurile domnitelor de la Nosa si reprezentatiile cu foc ale trupei Sirius, care vor prezenta impreuna cu trupa de muzica medievala Bordo Sarkany din Ungaria povestea fantastica "Domnita si Dragonul". In peregrinare muzicala prin Cetatea Bistritei se va afla si formatia Truverii, care va aduce cu sine si muzica si poezia comediantilor Marelui Will. Nu vor lipsi din miezul cetatii statuile vivante ale Teatrului Scena, iar mediesenii de la Fire Dream vor lumina cetatea in noapte cu spectacolul lor de foc.

    Menestrelii Veacului XXI vor fi in acest an muzicienii formatiei Bucovina, atat de iubiti de tanara generatie din cetatilor romanesti de pretutindeni!

 

     Serbarile Bistritei Medievale 2016 sunt organizate de Centrul Cultural Municipal Bistrita  si Asociatia Culturala Bistrita Medievala, cu sprijinul Primariei Municipiului Bistrita si al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, prin Complexul Muzeal Judetean.

Sponsor principal - Kaufland.

Sponsori: Leoni, Betty Ice, Mis Grup Lunca Ilvei, Hotel Metropolis, Pombis, Pizzeria Tonight, Izvorul Minunilor, Salonul Carliont.

     Parteneri media: Bistrita Culturala, Agerpres, Radio Romania Cluj, TV Bistrita,  AS TV, Radio Somes, Radio Transilvania, Bistriteanul.ro, Mesagerul de Bistrita-Nasaud, Zile si Nopti, Rasunetul, Bistrita News, Calendar evenimente, Gazeta de Bistrita, e-Zine.

     Mai multe informatii pe site-ul www.bistritamedievala.ro

 

           Bistrita, la 15.06.2016.    

                   Presed ex. Florin Sasarman

 

 

 

0 comentarii2751 vizualizări15 iunie 2016




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0