Eveniment Joi 21 Iunie 2018 - 2050 vizitatori azi
Bistrita-Nasaud a stabilit doua recorduri mondiale, acreditate oficial de Guinness World Record!(70 de poze)

Judetul Bistrita-Nasaud a stabilit doua recorduri mondiale, acreditate oficial de Guinness World Record! 1. Cel mai mare numar de oameni care poarta simultan portul traditional romanesc (9643 persoane); 2. Cel mai mare dans popular romanesc, realizat in sincron de 9506 oameni.

Cred ca aceste cifre spun totul! E oficial faptul ca judetul Bistrita-Nasaud este capitala romanismului si a traditiilor folclorice mondiale!

Acest lucru este meritul fiecarui om al judetului nostru si al tuturor celor care au deschis lada de zestre si au aratat lumii intregi ca noi, aici, stim sa ne pretuim tara, valorile, trecutul, prezentul si viitorul!

Ma inclin in fata voastra dragii mei si sunt onorat sa pot sa scriu istorie alaturi de dumneavoastra, cei mai minunati oameni de pe acest pamant!

Vreau sa multumesc si celorlalti organizatori si parteneri: Virginiei Linul, Primariei Orasului Nasaud si domnului primar Mircea Romocea, Ministerului Turismului si domnului ministru Mircea Dobre, Ministerului Culturii si Identitatii Nationale si domnului ministru Ioan Vulpescu, ISJ BN, CJC BN, CM BN, inimosilor colegi de la Asociatia Produs in Bistrita-Nasaud, de la Turist in Bistrita-Nasaud si tuturor oamenilor care au pus suflet ca judetul nostru sa intre in istorie! Multumesc mult pt prezenta prietenului nostru Liviu Dragnea!

 

Emil Radu Moldovan. 

 

.

Foto-reportaj de  Marius Chiuzan

.

0 comentarii4627 vizualizări15 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0