Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Marti 18 Februarie 2020 - 7200 vizitatori azi
Tutea despre Nicolae Ceausescu.

Petre Tutea:  In sfarsit  "Sa dam Cesarului ce este al Cesarului" !  A fost si bou pe deasupra si cu cultul personalitatiidar pe langa ce a facut ar trebui sa i se ierte...

 Petre Tutea: "Cand voi muri eu, dupa mine ramane un singur mare nationalist in care sa credeti, Ceausescu. Nu stiu eu cat de comunist e el, dar  tine cu natia asta, sa stiti de la mine. Asta e roman adevarat. Tine cu noi!"

 

Destinul a facut sa moara Ceausescu inaintea lui si el P.Tutea dupa ce a murit a spus:

 "Ati vazut domnule, era mai mare nationalist ca mine, ca l-au omorat inaintea mea." 

 "Ceausescu a condus Romania timp de 24. Nu se poate spune ca era "bine" pe vremea lui Ceausescu, dar putini stiu cum era Romania inainte de Ceausescu!  

Acest conducator a fost pentru tara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia si Abdul Nasser pentru Egipt:  TATAL NATIUNII!

Ceausescu a scos Romania din Evul Mediu, de la lumina lumanarii, la lumina electrica, de la carul cu boi, la intreprinderi producatoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive si avioane…

Nu stiu daca, pastrand proportiile, exista performante asemanatoare  in istorie - poate Ramses cel Mare.

Ceausescu a dictat sa se ridice scoli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, cai ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrari hidrotehnice portuare, flote de avioane si vapoare, irigatii pe mii de hectare, poduri impresionante, ba chiar si... autostrazi. In 24 de ani amarati, rastimp in care a platit datoriile si a dublat populatia urbana .

 

De fapt este incredibil. 

Daca stiti despre ce vorbesc veti vedea ca performantele lui Ceausescu frizeaza imposibilul. Si, peste asta, a pastrat DEMNITATEA acestui popor."

 

 

Material primit la redactie. 

 

0 comentarii4347 vizualizări26 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0