Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Sambata 14 Decembrie 2019 - 7848 vizitatori azi
Remember Cenaclul Flacara.

Ce se intampla la intalnirile Cenaclului Flacara a fost istorie, iar idolii generatiei in blugi reinvie in anul centenarului o reinterpretare a celor mai frumoase intalniri culturale, aducand pe scenele marilor orase iubiti muzicieni precum Mircea Vintila, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Vasile Secaru, Cristi Minculescu, Magda Puskas, Emeric Imre, Valentin Moldovan, Cristian Buica, Vanghele Gogu, Madalina Amon, Generatia Folk si alti invitati surpriza.

Evenimentul de mare anvergura va avea loc pe 21 octombrie la Sala Polivalenta din Cluj Napoca, aducand laolalta atat nostalgici dornici sa retraiasca momentele marilor intalniri ale Cenaclului, cat si tineri iubitori de folk si cultura.

Sarbatorim anul acesta 45 de ani de la infiintarea miscarii culturale ce aducea oamenilor in vremea comunismului poezie, muzica si arta. Condus de Adrian Paunescu, Cenaclul Flacara a insemnat 1615 intalniri, peste 6 milioane de spectatori inlacrimati de emotie, mii de voci cantand la unison,

Ajungandu-se la compromisuri pentru a imbuna fortele regimului comunist, Cenaclul Flacara a beneficiat de nenumarate avantaje de-a lungul celor 12 ani de activitate, printre care si tolerarea mai multor cantece si poezii care ar fi fost altfel interzise.

Mostenirea culturala si imbunatatirea culturii romanesti erau la acea vreme scopul principal al intalnirilor organizate de Adrian Paunescu, iar conceptul de cenaclu a avut o insemnatate uriasa in ceea ce priveste aspiratiile viitoarelor generatii.

Desi promovarea regimului comunist in cadrul Cenaclului in anii 1977-1985 a fost intens reprosata, patosul pentru cultura a staruit, facandu-i pe spectatori sa participe in numar din c in ce mai mare la intalniri.

Odata cu anul centenarului ce glorifica ideea de uniune, reamintim si sloganul Cenaclului Flacara, "Lumina, lupta, libertate!". La 100 de ani de la Marea Unire, Remember Cenaclul Flacara reinterpreteaza marile intalniri si elogiaza cele patru mari teme fundamentale ale Cenaclului: iubire, parinti, dreptate si libertate.

 

 

0 comentarii2506 vizualizări08 octombrie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0