Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Vineri 10 Aprilie 2020 - 7144 vizitatori azi
Ziua Copilului.

Ziua Copilului (numita si Ziua Internationala a Copilului) a fost mentionata prima data la Geneva la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor in luna august a anului 1925, la care 54 de reprezentanti din diferite tari, au adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului.

Dupa aceasta conferinta, multe guverne au introdus "Ziua Copilului". In Turcia ziua copilului a fost sarbatorita pentru prima data in data de 23 aprilie 1920.

In anul 1954, Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat sa dispuna de o zi la asa-numita "Ziua Copilului" (Universal Children's Day).

In Romania Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

Fotografie artistica sau cum parintele isi protejeaza copilul

Ziua Copilului, in lume

Data zilei copilului variaza foarte mult intre tari. Aproximativ 30 de state au preluat data de 1 iunie de la China si SUA.

• Argentina sarbatoreste Ziua Copilului in a doua duminica din luna august.

• Australia sarbatoreste in prima duminica din luna iulie.

• Brazilia sarbatoreste in data de 12 octombrie.

• Bulgaria sarbatoreste in data de 1 iunie.

• Cuba sarbatoreste in a treia duminica din luna iulie.

• Germania de la reunificarea Germaniei se sarbatoreste in data de 1 iunie din timpul DDR-ului si 20 septembrie sarbatoarea Republicii Federale Germania.

• India sarbatoreste Ziua Copilului in data de 14 noiembrie.

• Japonia sarbatoreste in data de 5 mai.

• Mexic sarbatoreste in data de 30 aprilie.

• Polonia sarbatoreste in data de 1 iunie.

• Turcia sarbatoreste in data de 23 aprilie.

• Ungaria sarbatoreste in ultima duminica al lunii mai.

Oricum, indiferent de zi si de tara, Ziua Copilului este marcata prin poezii spuse de copii, programe tv pentru copii, petreceri, diferite actiuni unde sunt implicati copii sau sunt dedicate acestora.

1 iunie este ziua in care toti copiii trebuie sa se simta bine, sa primeasca cadouri, sa se distreze impreuna.

bebele care moare de ras si tu pe langa el

Idei de cadouri pentru 1 Iunie, de Ziua Copilului

Pentru bebelusi:

Un cadou personalizat ar putea fi alegerea perfecta de Ziua Copilului. Exista o multime de magazine care vand cadouri personalizate, de la jucarii, haine si chiar bijuterii. Alege ceva pe care sa ii poti inscriptiona numele si pe care sa il poti pastra peste ani pentru a i-l arata cand va creste.

Daca doresti un cadou mai conventional, poti alege din gama varietate de jucarii pentru bebelusi, relizate din difertie materiale. Atentie, este indicat sa se respecte varstele inscrise pe ambalajele acestora.

Pentru copiii mici si mari:

Seturile de bucatarie sau de "doctor" pot fi o optiune buna, iar daca are in jur de 12 ani, ii poti cumpara un joc go sau de sah.

O alta alegere buna ar putea fi un joc de societate pe care il poate juca toata familia sau echipament pentru jocuri sportive de echipa (o minge de volei, o minge de baschet, o racheta de tenis etc).

Si totusi, la orice varsta , pe copii ii atrag dulciurile si torturile. Poti sa le pregatesti acasa, impreuna cu el, si sa folositi ingrediente sanatoase sau, sa le cumperi din comert, dar sa ai grija la termenul de garantie!

In concluzie, depinde si de cat esti dispus(a) sa cheltui pentru a-i oferi copilului tau jucariile pe care si le doreste! Oricum, nu e necesar sa cumperi cele mai scumpe jucarii pentru Ziua Copilului, pentru bucuria celui mic. Totul e sa ii placa ce primeste...

Curiozitatea, apanajul jurnalistilor si al copiilor.

 

 

0 comentarii1848 vizualizări01 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0