Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Joi 02 Aprilie 2020 - 10308 vizitatori azi
Impreuna suntem impotriva. Nu bea, nu te droga, gandeste-te ce faci cu viata ta!

"Daca, pana in 1990, auzeam de droguri la stiri sau prin filme, acum drogurile s-au transformat dintr-o notiune oarecum abstracta intr-o realitate care ne afecteaza pe fiecare. Drogul este o substanta solida, lichida sau gazoasa care in organism modifica imaginea asupra propriei persoane si a realitatii inconjuratoare. Toate drogurile modifica starea si functionarea creierului, alterand functiile normale ale structurilor cerebrale, creeaza grave probleme sociale, dau dependenta fizica si psihica.

Consumul de droguri injectabile constituie de cele mai multe ori adevarate "Bombe epidemice", adica transmitere de boli ca: virusul HIV, hepatita B si C, precum si alte boli grave; poate deveni o boala incurabila care sa produca moartea, chiar daca s-ar incepe orice tratament medicamentos, tratament care oricat de complex si scump ar fi nu-si mai face efectul dorit intr-un corp afectat de droguri. Consumul de droguri afecteaza de asemenea foarte grav functia de reproducere a organismului si poate produce dependenta pentru produsul de conceptie. De altfel, dependenta de droguri, impreuna cu criza financiara, obliga consumatorul de droguri la comiterea de infractiuni precum furturile, talharii sau chiar omoruri care in final au ca rezultat privarea de libertate. "

(Extras din Brosura informativa Educat pentru siguranta realizata de Compartimentul de ordine publica si proximitate a municipiului Bistrita).

 

 

       

0 comentarii1561 vizualizări08 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0