Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Vineri 10 Aprilie 2020 - 7920 vizitatori azi
Scoala Generala Numarul 1 si-a premiat absolventii. Rares Buhai campionul absolut la invatatura de la Gen. 1 Bistrita.

Sute de elevi si parinti s-au reunit astazi in holul principal al Scolii Generale numarul 1 (din cauza ploii manifestarile s-au mutat din curte in interiorul scolii) pentru ceremonia de absolvirea a celor 5 clase de elevi din a-8-a.

Dupa ora de dirigentie, elevii si profesorii au dorit sa isi ia la revedere in mod oficial unii de la altii si sa ii salute pe cei mai meritosi, mai ales ca Scola Genearala nr. 1 are zeci de elevi cu care se poate mandri pentru rezultatele de exceptie obtinute pe plan judetean si national.  Directoarea Mia Sigovan si ceilalti reprezentanti ai conducerii acestei unitati de invatamant i-au premiat pe cei cu rezultate  foarte bune si i-au felicitat pe cei care au terminat scoala cu cinste si demnitate, alaturi de un bagaj imens de cunostiinte ce la va facilita intrarea la cele mai bune unitati liceale din Bistrita si din BN.

Toti elevii care au absolvit astazi la Gen. 1 sunt cu siguranta foarte bine pregatiti, deoarece colectivul de profesori si parinti au reusit sa transmita atat subiectele materiilor de invatat la fiecare clasa dar si cunostiintele pentru viata de adolescent si  adult. Un elev s-a desprins dintre toti prin perseverenta, tenacitate si o capacitate superioara de intelegere a matematici si informaticii. Acesta e Rares Buhai, care a ajuns un expert balcanic la aceste discipline, campionatul national fiind deja pe el o stacheta trecuta si depasita cu succes.

Ca o picanterie, Rares Buhai a fost singurul elev  care a indraznit sa isi critice voalat profesorii, subiectiv fiind - evident, deoarece o profesoara de engleza vorbeste prea strident, o alta i-a dat de facut sigle si proiecte considerate de el inutile din punct de vedere practic. Unui mic geniu i se iarta si aceste gesturi umane, de sinceritate copilareasca.  

Dar viata merge inainte si cu siguranta Rares si restul colegilor isi vor aminiti cu drag de toti "profii" din Gen. 1, si cu admiratie pentru munca lor.

Manifestarile s-au incheiarat cu un moment emotionat cand toti absolventii din cele 5 clase de a-8-a au cantat "de la despartire" dar si despre viata de tanar licean ce ii asteapta din toamna.

In concluzie a fost frumos, emotionant si inaltator.

Multumim doamnelor si domnilor profesori pentru tot ce ati facut pentru acesti minunati elevi si veti face in continuare pentru restul scolarilor din Gen. 1 .

 

 

 

Marius Chiuzan - jurnalist independent, vicepresedintele (fost, de astazi) al Asociatiei Parintilor din Generala 1 Bistrita si cu mare drag si recunostiinta fost absolvent al acestei scoli in urma cu 30 de ani.

0 comentarii1750 vizualizări10 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0