Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Duminica 12 Iulie 2020 - 4728 vizitatori azi
Campionatul national de Carcassone 2012 se deschide duminica, la Bistrita.

Pentru prima oara campionatul national al jocului medieval de strategie Carcassone ajunge la Bistrita. Prima etapa din acest sezon va avea loc pe data de 1 Iulie 2012 in cadrul Serbarilor Bistritei Medievale si se va desfasura intr-un cort special amenajat pe pietonalul Liviu Rebreanu.

    Orasul medieval fortificat Carcassone din sudul Frantei l-a inspirat pe autorul Klaus-Jürgen Wrede al carui joc a fost votat in anul 2001 "Spiel des Jahres" (Jocul anului). Intre timp "Carcassonne" a ajuns in varful topurilor de jocuri in peste 15 tari - acest fapt insemnand peste 3 milioane de exemplare vandute.

    Cartonasele Carcassonne dezvaluie un fascinant peisaj medieval. In acest cadru jucatorii construiesc cu ajutorul patratelor o intreaga retea de orase, strazi, pajisti si manastiri. Mai mult decat atat, fiecare jucator are la dispozitie 7 supusi care pot fi plasati ca talhari sau cavaleri, tarani sau calugari, in asa fel incat sa aduca cat mai multe puncte. Un cavaler orasean aduce evident mai multe puncte decat unul de la tara, dar sa nu uitam ca si constructia unui oras dureaza mult, iar cavalerul nu valoreaza nimic pana la terminarea constructiei.

    La prima etapa a campionatului din 2012 gazduita de Bistrita poate participa orice persoana de cetatenie romana cu varsta minima implinita de 8 ani. Minorii sub 16 ani trebuie sa fie insotiti de un tutore, atat la fazele locale cat si la cea nationala. Fiecare jucator va juca trei partide la fazele locale, cu adversari diferiti pentru fiecare joc. Se va juca cu jocul de baza Carcassonne, fara extensii. 25% dintre participantii fazelor locale se pot califica la faza nationala. La faza nationala a Campionatului va fi desemnat reprezentantul Romaniei la Campionatul Mondial de Carcassonne 2012, si anume primul concurent din ordinea clasamentului care poate sa participe la Campionatul Mondial de Carcassonne 2012 in Essen, Germania la data de 21 octombrie 2012.

    Cei interesati sunt rugati sa trimita e-mail la adresa bistritamedievala@gmail.com in urma caruia vor primi regulamentul complet al campionatului. Pentru a se familiariza cu jocul, sambata 30 iunie, se vor organiza partide demonstrative si jocuri de initiere, in cortul medieval care va fi instalat in zona Scenei mici, de pe Pietonal.

 

 

   Serbarile Bistritei medievale 2012 sunt organizate de Primaria Municipiului Bistrita, Centrul Cultural Municipal  "George Cosbuc" si de Asociatia Culturala Bistrita Medievala.

    Sponsori principali:  Record, M.I.S. Grup si LEONI.   

Mai multe informatii pot fi gasite pe site-ul www.bistritamedievala.ro

0 comentarii1897 vizualizări26 iunie 2012
rss 2.0
rss 2.0