Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Duminica 12 Iulie 2020 - 5632 vizitatori azi
Ziua Muzeului din Monor .

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud impreuna cu  Muzeul literar si memorial "Teodor Tanco" din Monor isi propune ca, in fiecare an, ultima zi din iulie  sa sarbatoreasca Ziua Muzeului din Monor .

Editia a - I - a din acest an a fost intarziata cu o saptamana pentru ca data de 5 august, este zi dedicata Zilei Granicerilor  din Monor.

S-a dorit cumularea acestor doua festivitati pentru a face la Monor impreuna cu Consiliul local Monor, Primaria Monor, Parohia ortodoxa romana Monor si Scoala generala "Paul Tanco" din aceeasi localitate un eveniment unic.

Astfel in prima zi respectiv sambata 4 august 2012 incepand cu ora 1000 vor avea loc, cu acest prilej, o serie de activitati:

- punerea inscriptiei muzeului;

- sesiune stiintifica literara si istorica;

- lansare de carte: Soldati fara arme, editia a III-a, de Teodor Tanco.

In cea de-a doua zi dedicata Zilei granicerilor, ce va incepe, la ora 1100   cu dezvelirea si sfintirea Monumentului Eroilor Graniceri din Monor apoi cu un moment solemn si omagial in memoria Eroilor Graniceri (1762-1851).

Va asteptam sa sarbatoriti impreuna cu noi editia a - I - a, a festivitatilor culturale si omagiale din Monor.

 

Manager,

Gavrilas Vasilichi George - Alexandru.

 

.

Foto - Marius Chiuzan.

2 commentarii2387 vizualizări01 august 2012
rss 2.0
rss 2.0