Am stat o luna sub un plafon de nori provocat artificial de «Ursul de la est». Doua treimi din tara noastra, respectiv Moldova si Muntenia - fara Dobrogea si Transilvania, nu au vazut soarele timp de o luna, respectiv din 11 noiembrie pana pe 10 decembrie, fara intrerupere! In Romania nu s-a mai intamplat asa ceva din anul 1983, adica e ceva atipic.
In mod normal, acest fenomen ar fi trebuit sa conduca la somnolenta, la apatie. Dar nu a fost asa, multe persoane plangandu- se de stari de nervozitate, insomnii si dureri de cap. De ce?
Unii specialisti militari sunt de parere ca atat fenomenele meteorologice atipice, cat si roiul de cutremure, in special de suprafata, care s-au inregistrat in ultimele patru saptamani in unele judete ale tarii, sunt rezultatul unor experimente militare realizate de rusi.
"Marile puteri sunt implicate de multa vreme in proiecte de cercetare si de folosire a tehnologiei militare in scopul modificarii climei. Este vorba despre echipamente terestre constituite dintr-un ansamblu de antene, ce trimit radiatii electromagnetice care actioneaza pe principiul cuptorului cu microunde. Incalzind portiuni ale ionosferei, acestea produc acumulari de energie in cer, care au un impact dezastruos asupra spatiului de sub ele, din punct de vedere climatic. Odata cu repozitionarea trupelor NATO in zona Marii Negre, in urma conflictului din estul Ucrainei, s-au inmultit aceste anomalii meteorologice din cauza folosirii armei fizice in confruntarea dintre Rusia si fortele NATO. Romania, prin pozitia sa geografica, este o zona tampon si o zona de experiment pentru asemenea confruntari. Cu alte cuvinte, unii se joaca de-a Dumnezeu si alti trag ponoasele!", ne-a spus cercetatorul Sebastian Sarbu, analist militar, vicepresedinte al Academiei Nationalede Securitate si Organizarea Apararii. Sa fie posibil asa ceva? Se pare ca da!
Senatul a anchetat un «atac cu precipitatii»
La sfarsitul lunii iunie a anului 2006, Comisia pentru administratie publica a Senatului a decis sa infiinteze o subcomisie care sa analizeze motivele pentru care s-au inregistrat inundatiile catastrofale din nordul Moldovei, in anul 2005, care au omorat 38 de persoane si au devastat 476 de localitati. Solicitarea a venit din partea presedintelui comisiei, senatorul Dan Carlan.
"Ancheta parlamentara va avea ca obiect cercetarea informatiilor, a indiciilor si a datelor ce pot pune in evidenta o implicare a tehnologiilor umane in generarea fenomenelor meteorologice din perioada iulie-august 2005, din Moldova", se arata in nota adresata conducerii Senatului.
La vremea respectiva se banuia ca rusii ar fi folosit armele geofizice pentru a evapora o cantitate mare de apa din Marea Neagra si a conduce norii catre Romania, unde acea apa ar fi provocat ploile torentiale. Mai clar, Romania fusese atacata cu arma geofizica de rusi!
Rezultatele anchetei au ramas secrete, dar simpla punere a problemei ne da de banuit ca situatia in domeniul armelor geofizice este destul de grava.
«Tehnologia e detinuta de mai multe state»
In cursul acestui an, in iunie, am asistat la cateva evenimente meteorologice iesite din comun: inundatii catastrofale punctuale, respectiv in cateva localitati din Dobrogea si din statiunea bulgara Albena.
"Ruperile de nori care au afectat Dobrogea si statiunea bulgareasca Albena au fost cauzate de experimente militare meteorologice pe Marea Neagra. Daca se facea analiza apei rezultate in urma ruperilor de nori, s-ar fi putut constata in structura ei moleculara caracteristicile apei marine, evaporata sub influenta unor temperaturi ridicate si condensata apoi in cantitati uriase, la inaltimi mari, in nori cumulonimbus. Asa se face ca ruperea de nori controlata de expertii militari a produs efecte devastatoare. Experimentele au vizat studierea modului de realizare a unor precipitatii abundente intr-o zona strict delimitata, intr-o perioada scurta de timp. Tehnologia e detinuta de mai multe state ale lumii, inclusiv de cele riverane Marii Negre", a dezvaluit generalul Emil Strainu, fost consilier parlamentar pe probleme de razboi geofizic.
In fine, radiatiile electromagnetice care au destabilizat ionosfera deasupra Romaniei, cum s-a aratat mai sus, nu au provocat doar anomaliile meteorologice la care am asistat in ultimele patru saptamani, ci au perturbat si psihicul uman. "Asa se explica faptul ca, in loc sa fim mai molai si mai somnorosi, am fost insomniaci si nervosi", ne-a explicat analistul militar Sebastian Sarbu.
Prima ploaie artificiala a fost provocata in Bucuresti, in 1931
Din punct de vedere istoric, prima ploaie artificiala a fost provocata in Bucuresti in anul 1931 de catre cercetatoarea Stefania Maracineanu.
Datorita rezultatelor obtinute, Stefania Maracineanu a primit sprijin din partea guvernului francez si a repetat cu succes aceste experimente in anul 1934, in Algeria.
Cercetarile urmatoare in acest domeniu au continuat abia dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, cand, in anul 1946, inginerul american Vincent J. Shaefer a facut o experienta pe muntele Washington, unde a provocat o aversa puternica.
Prima ploaie artificiala in scopuri militare a fost provocata in anul 1963 de catre armata americana in Vietnam, iar in anul 1966, tot americanii au provocat ploi torentiale cu urmari dezastruoase in provinciile din nordul
Laosului. Marile puteri au perfectionat uneltele de manipulare a naturii in scopuri militare, provocand nu numai ploi torentiale si furtuni violente, ci si cutremure artificiale.
Unii specialisti in domeniu, printre care si generalul Emil Strainu, doctor pe probleme de razboi geofizic, considera ca actuala dereglare a climei are la baza, de fapt, experimentele militare secrete privind manipularea naturii pe zone restranse.
Interventiile punctuale au dezechilibrat intregul sistem, care a inceput sa se manifeste atipic chiar si in tarile de unde a pornit experimentul. Altfel spus, armele geofizice s-au intors acum impotriva celor care le-au utilizat. Aceasta ar fi explicatia incalzirii globale la care asistam acum si care evolueaza absolut imprevizibil.
Arma geofizica are drept scop distrugerea economiei unei tari
Conform unor specialisti militari sovietici - printre care generalul Ivan Rotnedin, "Notiunea de razboi geofizic cuprinde complexul de masuri indreptate in scopul perturbarii pe teatrele de operatiuni militare a conditiilor naturale si a formarii unor conditii noi, care exclud sau care ingreuneaza in mod esential actiunile de lupta ale trupelor si viata populatiei pasnice".
In literatura de referinta, unii autori occidentali, de exemplu Arthur H. Westing, folosesc notiunea de "razboi ecologic", intelegand prin aceasta manipularea mediului in scopuri militare agresive.
El considera ca manipularile militare ostile mediului ar fi cele in care un consum relativ modest de energie declansatoare ar conduce la eliberarea unei cantitati considerabile de energie distructiva directionata.
"Scopul unui astfel de atac asupra mediului terestru sau marin ar putea fi distrugerea economiei unei tari-tinta, a standardului de viata, a capacitatii de a purta un razboi sau chiar de a supravietui pe termen lung", sustine Hellen C. Noltimier, profesor la Universitatea statului Ohio.
0 comentarii | 1757 vizualizări | 23 decembrie 2014 |