Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Teorii Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Planul Andropov.

Deputatul UDMR de Bihor Ervin Szekely a lansat (23 nov 2003) un volum de cronica si analiza politica. Cartea, intitulata ‘’Planul Andropov’’, cuprinde evenimentele interne din Romania perioadei cuprinse intre 1998 si 2000. Volumul reprezinta, de fapt, continuarea primei carti a politicianului bihorean, ‘’Explic schimbarea de regim’’, dedicata perioadei 1994-1997.

In opinia deputatului Szekely, istoria postdecembrista a Romaniei pare sa urmeze scenariul stabilit de fostul sef al serviciilor secrete sovietice (KGB) si prim-secretar al URSS, Iuri Andropov. Supranumit ‘’Planul Andropov’’, scenariul prevedea transformarea societatii socialiste intr-una capitalista, cu pastrarea pe termen lung a situatiei privilegiate a fostei elite de partid. Pastrarea puterii de catre fostii comunisti este prevazuta, in documentul lansat de Andropov, chiar si in cazul pluralismului politic. Parlamentarul UDMR de Bihor crede ca, in perioada 1998-2000, in Romania s-a desfasurat acea faza a ‘’planului Andropov’’ in care, din cauza consecintelor sociale inevitabile si nefaste ale reformelor economice, fostele forte anticomuniste se discrediteaza inevitabil, facilitand revenirea la putere a criptocomunistilor.
La ora actuala, Ervin Szekely este cel mai valoros parlamentar al UDMR Bihor, promovand zeci de initiative legislative si amendamente la legi importante. Jurist de formatie, Szekely este membru in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor si a fost, in tinerete, un pasionat jurnalist urmarit de fosta Securitate pentru ideile sale. Ervin Szekely este, de asemenea, un pasionat cercetator al istoriei. ‘’Am profitat de privilegiul de a urmari de aproape evenimentele si de a avea acces la informatii imposibil de obtinut de ziaristi sau de populatie’’, a declarat deputatul, a carui carte a starnit fiori celor care au rasfoit-o, numai la gandul ca subiectul ar putea fi doar pe jumatate adevarat.

 

 

 

Material primit pe e-mail.

3 commentarii3129 vizualizări07 aprilie 2011




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0