Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Teorii Luni 23 Septembrie 2019 - 8044 vizitatori azi
Cum se fura alegerile in Romania! Cu ajutorul serviciului secret tiganesc - Spionajul Rrom - SISROM.

NOTA SPECIALA. Masinaria PDL de fraudare a alegerilor a folosit toate mecanismele posibile: Politie, Jandarmerie, SRI, SIE, Prefecturi, servicii deconcentrate si agenti economici de stat. Si, nu in ultimul rind, ambasade straine. In campania prezidentiala, Traian Basescu a folosit Centrul SECI si proiectul militar MONSAT pentru a-si vedea visul cu ochii.

Achizitionarea si instalarea echipamentelor speciale pentru reteaua MONSAT s-au facut si cu sprijinul National Security Agency (NSA). Actul de nastere a sistemului MONSAT este Hotarirea 045/2005 a CSAT. Reteaua de sateliti MONSAT de joasa altitudine, la care SRI si SIE au acces, nu e lansata de Statul Roman, ci de SUA, in colaborare cu o serie de tari europene. Romania "inchiriaza" accesul la acesti sateliti, pe baza unor intelegeri intre Serviciile Secrete ale tarilor NATO. Ei sint folositi pentru pedepsirea dizidentilor, in mod ilegal, prin urmarirea, monitorizarea si hartuirea sau tortura aplicata persoanei vizate.

Reteaua de sute de sateliti care acopera Europa nu numai ca recepteaza, dar e capabila sa si transmita, in mod egal. Dispozitive radar, bazate pe unde milimetrice, au posibilitatea de a urmari o persoana, dupa caracteristicile biometrice, oriunde pe pamint si, mai mult de atit, de a vedea omul prin acoperisurile cladirilor in care se afla acesta. Cu ajutorul agentului special secret al DEA, din zona Balcani (Drug Enforcement Administration), Harry Giknavorian, Traian Basescu are acces direct la Centrul SECI.

Acest Harry Giknavorian este, in fapt, agentul acoperit al CIA, delegat de SUA pe linga Traian Basescu, inca din anul 2004. Este singura persoana din Romania care nu are numere de identificare la masina cu care se deplaseaza prin Bucuresti. El conduce un SUV Ford Explorer blindat, de culoare verde. Agentul american are relatii strinse cu autoritatile Statului Roman, in special cu Traian Basescu si cu consilierul prezidential pe probleme de Securitate, Iulian Fota. Este casatorit, are 2 copii, baiat si fata, si locuieste in Baneasa, in Complexul ZODIAC; are un ciine labrador. America, prin rezidentii CIA si prin Harry Giknavorian, a aservit conducerea structurilor din MAI: DGCCO, SIPI si DIICOT. Pentru a-si pune planul in aplicare, a trebuit sa-l schimbe pe Dan Nica de la conducerea Ministerului de Interne. Astfel, americanii au putut sa utilizeze aplicatii ale softului de la RASIROM, folosit de Institutul National
de Statistica si agreat de BEJ si BEC. Agentul CIA din Romania si omul sau sub acoperire de agent DEA, de la Centrul SECI, au putut sa supravegheze, sa controleze, sa influenteze si sa centralizeze datele din sectiile de votare in timp real. Totul s-a petrecut cu sprijinul SIE si STS, deoarece aplicatii ale acestui soft de la RASIROM sint folosite si in lupta impotriva terorismului si a crimei organizate din Europa. Astfel, Traian Basescu, prin acolitii sai si cu sprijinul guvernului american, foloseste independent si fara control parlamentar Sistemul National de Monitorizare a Comunicatiilor prin Satelit-MONSAT. Acest sistem are la baza o serie de proiecte realizate in ultimele decenii in Statele Unite si in Europa, iar satelitii lansati in spatiu sint de provenienta americana si opereaza la joasa altitudine. Pentru a intra, cit de cit, in legalitate si a-si pune planul in aplicare, SUA au impus
Guvernului Tariceanu adoptarea unui cadru legislativ astfel incit romanilor sa le fie monitorizate toate convorbirile telefonice si toate e-mailurile. Asa a aparut subit Legea nr. 298/2008, promulgata rapid de Traian Basescu, privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retelele publice de comunicatii. Legea se refera atit la persoanele fizice, cit si la cele juridice. MAI, Parchetul General, SRI si SIE au, astfel, oricind acces la date pe baza unei simple ordonante semnate de orice procuror, fara a mai exista un mandat emis de judecator. Acest sistem MONSAT permite interceptarea postei electronice utilizate de oameni de afaceri sau politicieni. In timpul campaniilor electorale, mesajele transmise prin Internet pot fi interceptate neautorizat si folosite de adversarii politici.

Pregatirea pentru fraudarea alegerilor prezidentiale din 2009 s-a facut in timpul campaniei europarlamentare. Apoi, terminale mobile ale STS au fost amplasate la sediul central SECI de la Bucuresti si au fost folosite la monitorizarea comunicatiilor si a transmisiilor de date-voce tip SMS. Acest lucru a fost posibil pentru ca RASIROM (regie aflata in subordinea Serviciului Roman de Informatii) a proiectat un sistem care a putut fi folosit de catre prefectii PDL si de catre membri ai acestui partid, care stiau numerele de telefon ale fiecarei sectii de votare, transmitind date in timp real la Bucuresti. Dispozitivul de ascultare a telefoanelor mobile are un sistem de functionare destul de simplu si poate fi introdus, cu usurinta, intr-o valiza de voiaj. Agentul trebuie sa scaneze codul personal al telefonului care urmeaza sa fie ascultat. Pentru acest lucru, el se apropie de posesorul telefonului mobil, la o distanta
mai mica de 25 de metri, in timp ce acesta are o convorbire. Fiecare celular are un mod de identificare, denumit IMEI, care poate fi aflat tastind pe telefon steluta diez 06 diez (*#06#). Rezulta un cod format din 15 cifre. Acesta este personalizat pentru fiecare telefon celular in parte si nu poate fi acelasi pentru doua aparate. La sediul central al PDL, in noaptea alegerilor, a fost instalat un dulap cu routere. Numarul posturilor ocupate a fost de aproximativ 500; acestea au fost instalate pentru conexiuni interne cu sectiile de votare din tara, iar la sectiile din afara Romaniei nu au fost distribuite terminale STS, deoarece nici macar Basescu si acolitii sai nu pot transporta aceste terminale fara a atrage atentia autoritatilor din Uniunea Europeana.

In tara, STS, impreuna cu prefectii si subprefectii, ajutati de membrii PDL, au fost cei care au condus operatiunile de centralizare a alegerilor (intrucit cele 500 de aparate telefonice mobile ale STS au fost in custodia membrilor PDL), iar acestia au trimis SMS-uri cu mesaje electorale pe telefoanele speciale. SMS-urile au fost expediate de pe cartele preplatite doar de la nivel judetean spre centrul din Aleea Modrogan. De altfel, euroalegerile si Referendumul pentru introducerea votului uninominal au permis Serviciului de Telecomunicatii Speciale, sa monitorizeze, prin intermediul telefoanelor mobile si al cartelelor prepaid pe care le-a pus la dispozitia Biroului Electoral Central si presedintilor sectiilor de votare, intreg procesul de transmitere a rezultatelor si a prezentei la vot.

Conducerea PDL si Traian Basescu au avut timpul necesar sa intoarca rezultatul alegerilor cu voturi fictive din strainatate. Aceste voturi nu au putut fi niciodata numarate. Generalii numiti de Traian Basescu la conducerea STS au primit sarcina sa rezolve aceasta problema. Este vorba de 3 generali care s-au ocupat de monitorizarea alegerilor: Marcel Opris (director STS), Corneliu Grigore (prim-adjunct al directorului STS, managerul liniei de urgenta 112) si Ioan Balaure (directorul adjunct pe probleme economice al STS). Dupa executarea ordinelor primite de la Cotroceni, generalul cu doua stele Corneliu Grigore a mai primit o stea si a fost trecut in rezerva.

Au fost concepute planurile de protectie contrainformativa prin care Traian Basescu a dispus demararea operatiunilor de bruiaj online, pe bani publici, inca din luna septembrie a anului 2008. Consilierii loiali au fost insarcinati cu crearea unui departament secret pentru protejarea imaginii ministrilor PDL si a presedintelui, pe Internet. Angajatii acestui serviciu privat, platit din banii Ministerului Turismului si Dezvoltarii Regionale, trebuie sa porneasca o campanie agresiva impotriva celor ce il blameaza pe Traian Basescu, sau sa posteze pe Internet tot felul de comentarii, care sa schimbe sensul informatiilor negative despre acesta din articolele de presa. Sint vizate in principal marile ziare cu domenii de Internet, agentiile de presa, blogurile de atitudine care inregistreaza trafic etc. Serviciul nu se afla in cladirea Ministerului Turismului si Dezvoltarii Regionale, dar de el se ocupa direct unul dintre
consilierii personali ai Elenei Udrea, respectiv Ana Maria Topoliceanu.

In 2009, am asistat la o frauda prefabricata, cu CNP-uri inventate, cu voturi ale mortilor, cu semnaturi in fals, cu Procese Verbale falsificate, cu rezultate inversate, cu mita in sediile electorale si un proces electoral dirijat. Agentii STS, SRI si SIE ai lui Basescu, ajutati de americani si de agentii SISROM din afara tarii, au cumparat, au furat si dirijat sute de mii de voturi, pentru ca rezultatele sa corespunda cu cele din softul comandat de Traian Basescu, cu 4 minute inainte de exit-poll-uri, live, in fata natiunii. Autoritatea Electorala Permanenta, din obedienta fata de stapin, a musamalizat informatia ca au fost aproape 14.000 de votanti multipli, sau ca au existat numeroase Procese Verbale masluite, cu rezultate inversate in favoarea lui Traian Basescu.

Referitor la agentul american Harry Giknavorian, acesta are relatii strinse cu Mafia tiganeasca si cu Serviciul Secret al romilor, pe care il finanteaza din fondurile de stat americane ale CIA. Serviciul de Informatii si Siguranta al Romilor - SISROM este un serviciu secret, protejat si de catre Traian Basescu si camarila sa din SRI. Acesta este folosit la controlarea clanurilor si a gruparilor infractionale, prin regizarea unor scandaluri intre bande. SISROM-ul il ajuta pe Traian Basescu sa cumpere voturi in cadrul etniei (vezi Clanul Bercea Mondialul).

Serviciul Secret al tiganilor are, in principal, menirea "sa apere interesele si drepturile etniei romilor, precum si dezvoltarea unei retele de informare si comunicatii interne si externe". El colaboreaza cu toate Serviciile Secrete clasice, respectiv: Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, structurile de informatii ale Ministerului de Interne, INTERPOL si EUROPOL. SISROM, avind centrul la Bucuresti, functioneaza dupa reteta clasica a structurilor de informatii. Isi desfasoara activitatile "in paralel cu serviciile secrete existente si da raportul catre U.M. 0215 (Serviciul de informatii si protectie a cadrelor din Ministerul de Interne)". Ca structura informativa, SISROM se ocupa de culegerea de informatii din domeniile social, politic, cultural si economic, cu accent pe urmatoarele problematici: emanciparea sociala si formele de dialog cu organizatiile non-guvernamentale.
Are constituite retele de informatori, care culeg date si informatii din teritoriu. Acestea sint transmise, apoi, sub forma de Note informative, dar si de informatii brute, direct lui Traian Basescu. "Parintii" acestui sistem sint Virgil Magureanu si Ioan Talpes, care au inteles rostul SISROM, permitind infiintarea lui fara a-i crea probleme. Administratia Prezidentiala a lui Traian Basescu a acordat girul membrilor acestei structuri.

Spionajul Rrom SISROM - Serviciul de Informatii si Siguranta al Romilor din Romania este o structura particulara, initiata si condusa discret de acelasi Virgil Magureanu. Acest Serviciu Secret ilegal, care functioneaza sub protectia lui Traian Basescu, a camarilei din SRI si cu ajutorul oamenilor SIE de la Ambasadele Romaniei din marile capitale europene, a schimbat rezultatul alegerilor din exteriorul Romaniei, prin implicarea sa activa in directionarea voturilor etniei rome din Spania, Italia si Franta catre candidatul Traian Basescu.

Tot agentul Harry Giknavorian este cel ce controleaza SIPI - Serviciul de Supraveghere Operativa din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

SIPI, Serviciul Independent de Protectie Interna din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, folosit si de catre americani, si de catre Traian Basescu, este beneficiarul unor informatii ale sistemului MONSAT. Acest serviciu capteaza ilegal informatii, operatiuni care se pot realiza fara probleme de catre unii angajati politici ai sistemului, dar si de catre beneficiarii legali ai acestuia. Interceptarile ilegale se pot efectua de catre operatorii MONSAT, care au libertatea aproape totala de a accesa pachete de date transmise prin zecile de sateliti ce asigura comunicatiile dintre utilizatorii serviciilor specifice. Acest lucru se datoreaza tehnologiei avansate si posibilitatilor reduse de exercitare a unui control pertinent asupra sistemului. El functioneaza dupa principiile de interceptare a comunicatiilor clasice, precum telefonia in sistemul national. Astfel, operatorii MONSAT pot interveni pentru captarea
unor informatii, imediat dupa emiterea semnalului antenei de emisie, sau pot sa capteze semnalele satelitului de comunicatii folosit de operatorii de astfel de servicii din Romania ori din tara de origine a utilizatorului.

Cei aproape 2.000 de angajati ai SIPI raspund institutional numai in fata ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas.

Sistemul MONSAT are aprobarea CSAT si utilizeaza informatii si aplicatii americane KOFAX, Microsoft si XEROX.

Satelitii americani sint rezervati pentru situatiile in care victima iese din raza in care actioneaza gruparile criminale, deplasindu-se in afara oraselor, in campinguri, la tara etc.

Reteaua de sateliti la care SRI si SIE au acces este folosita, intr-adevar, in mod ilegal, de catre personalul Administratiei Prezidentiale, cu acordul deplin si sub indrumarea Serviciilor Secrete romanesti, aflate sub comanda serviciilor straine care le-au pus la dispozitie tehnologia. Elemente corupte din conducerea acestor Servicii Secrete romanesti si din fruntea Statului Roman utilizeaza, de citiva ani buni, in mod ilegal, aceasta tehnologie impotriva propriilor cetateni.

Comunitatea Nationala de Informatii, din cadrul Administratiei Prezidentiale, deci si Traian Basescu, are acces la un Sistem Informatic Integrat, racordat la toate Serviciile Speciale, si unde sint stocate informatiile secrete de importanta strategica, inclusiv cele obtinute in urma interceptarilor legale sau ilegale pe care le efectueaza Serviciile de Informatii din Romania.

Aceasta baza de date, care este permanent actualizata, este pusa la dispozitia presedintelui Romaniei, iar serverele in care sint stocate datele se afla intr-un Centru de Management al Sistemului Informatic Integrat, care, potrivit celor stabilite printr-un document secret (Hotarirea nr. 0216/27.10.2004, emisa de CSAT), ocupa doua spatii: unul principal, aflat in Bucuresti, si altul de rezerva. Potrivit unor informatii neoficiale, Centrul de Management al Sistemului Informatic Integrat este administrat de Serviciul Roman de Informatii.

Aceasta baza de date in format electronic, aflata in serverele Centrului de Management al Sistemului Informatic Integrat, permite Serviciilor Secrete din Romania sa obtina, in timp real, orice informatie despre o persoana fizica sau juridica, in functie de interesele urmarite.

Functionarea Centrului de Management al Sistemului Informatic a fost reglementata prin Hotarirea de Guvern nr. 952 din 14/08/2003, contrasemnata de directorul SRI. Accesul operatorilor la date este permis in functie de Certificatul de securitate (eliberat de Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat). Centrul de Management al Sistemului Informatic Integrat este stabilit, printr-un document secret (Hotarirea 0216/27.10.2004, emisa de CSAT) in doua sedii: unul principal, aflat in Bucuresti - Centrul SECI, si cel de rezerva, in cadrul Biroului de Informatii Militare (BIM) din cadrul DGIA (o structura departamentala formata din Directia de Informatii Militare si Directia Siguranta Militara, din cadrul MApN). Brigada de Informatii Militare (BIM) reuneste, sub comandament unic, cele trei batalioane care functionasera si pina acum, respectiv HUMINT, IMINT si SIGINT.

Brigada de Informatii Militare a fost constituita in urma unei Hotariri a CSAT, din 31 martie 2010, si este subordonata direct ministrului Apararii, Gabriel Oprea. Serviciile Secrete ale Armatei au primit unda verde pentru infiintarea Brigazii de Informatii Militare de la directorul Comunitatii de Informatii a Statelor Unite ale Americii (DNI), James R. Clapper. Beneficiarii acestui Serviciu Secret al Armatei Romane sint: fostul ministru al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, actualul ministru al aceleiasi structuri, Traian Igas, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis, consilierul prezidential pe probleme de Securitate, Iulian Fota, presedintele Romaniei, Traian Basescu, precum si ambasadorul SUA, Mark Gittenstein. Chiar daca, oficial, singura autoritate nationala in domeniul interceptarilor este Serviciul Roman de
Informatii (SRI), se stie ca Statul Roman, printr-o Hotarire strict secreta, a autorizat Serviciul de Informatii Externe (SIE) sa isi procure si sa foloseasca cele mai sofisticate echipamente pentru ascultarea telefoanelor romanilor si a tuturor comunicatiilor pe Internet, prin sistemul MONSAT.

Serviciul de Informatii Externe face parte din Sistemul National de Aparare al Romaniei si functioneaza in baza Legii nr.l din 6 ianuarie 1998. La 15 aprilie 2004, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a adoptat Hotarirea nr. 0063, clasificata STRICT SECRET, prin care autoriza Serviciul de Informatii Externe sa desfasoare activitati de tip SIGINT (SIGINT - SIGnal INTelligence reprezinta informatii obtinute din surse care actioneaza in spectrul electromagnetic si constau din mai multe subdomenii), pentru interceptarea comunicatiilor efectuate prin satelit. Din acest moment, SIE dispune de baza legala pentru a-si procura cele mai performante dispozitive necesare interceptarilor de voce si date transmise prin mijloace electromagnetice (telefoane, calculatoare sau orice alt tip de radioemitator).

SIE se ascunde in spatele unor legi care ii permit sa asculte pe oricine si oricind, chiar si fara mandat.

DGIA si DGIPI isi prezinta rapoartele doar ministrilor de resort si nu sint controlate de Parlament.

Atit SRI, SIE, cit si STS, prin Marcel Opris, au folosit in campania electorala baza sistemului MONSAT, aflat la Centrala Regionala SECI de la Bucuresti, condusa din umbra de agentul Harry Giknavorian. MONSAT poate monitoriza orice convorbire telefonica sau transmisie de date-voce care se realizeaza printr-un terminal cu acces la satelit. Acelasi lucru este valabil si pentru telefonia fixa sau tehnologia GSM. Datele centralizate la sediul de campanie din Aleea Modogran au fost, astfel, operate si trimise, cu ajutorul STS, din Centrala SECI.

Softul folosit de BEC include o aplicatie KOFAX, tip vierme sau tip bucla, care are drept scop redistribuirea voturilor in favoarea unui candidat prestabilit. De aceea, toate sondajele de la iesirea din sectiile de votare care dadeau cistigatoare PRM sau alte partide din Opozitie nu au corespuns, deoarece au fost facute prin luarea in calcul a unei optiuni reale de vot, de 70%, a populatiei, cind in fapt aceasta nu a depasit cota de 20%.

Net-Consulting, in colaborare cu firma americana KOFAX (o filiala CIA), impreuna cu firmele Asesoft si ASSECO, au construit, pe baza programului de la RASIROM (fosta UM 05099, in fapt, o societate patronata de SRI), un soft folosit in ultimele doua campanii ale alegerilor, care contine o cheie-bucla conspirata, pentru directionarea voturilor nule si a celor de pe listele suplimentare, in favoarea lui Traian Basescu, la ordinul SUA. Programul dirijeaza voturile dintre BEJ si BEC la orice candidat ales.
NOTE:
* Drug Enforcement Administration (DEA) este o agentie federala de aplicare a legii in Statele Unite, din cadrul Departamentului de Justitie American, insarcinata cu combaterea traficului si consumului de droguri in Statele Unite. De asemenea, DEA, impreuna cu alte agentii americane de investigatii, are ca responsabilitate exclusiva coordonarea si urmarirea de catre SUA a investigatiilor legate de droguri - si nu numai - in strainatate.
* DGIA- Directia Generala de Informatii a Armatei, se ocupa cu culegerea de date si informatii in vederea informarii factorilor de decizie asupra fenomenului militar si politico-militar din zonele de interes pentru Romania. Totodata, are ca obiect extinderea cooperarii cu celelalte structuri cu atributii in domeniul securitatii nationale, precum si cu Serviciile de Informatii militare ale statelor membre NATO. Se ocupa si de imbunatatirea reprezentarii militare externe (este vorba despre atasatii militari) si de identificarea actiunilor care ar putea aduce atingere capacitatilor operationale, personalului si patrimoniului Armatei. Are ca sarcina si descoperirea si prevenirea actelor de coruptie si altor activitati ilegale in care ar fi putut fi implicat personalul Armatei.
* MONSAT - Sistemul National de Monitorizare a Comunicatiilor prin Satelit.
* RASIROM - Regie autonoma aflata in subordinea Serviciului Roman de Informatii, avind ca principal obiect de activitate proiectarea, realizarea si instalarea sistemelor de paza si de alarmare la efractie si inceput de incendiu, stingerea automata a acestuia, controlul accesului persoanelor si autovehiculelor, controlul biometric si autentificarea identitatii, TVCI, CATV. Firma mai ofera instalatii si echipamente de protectie fizica si electronica a incintelor si a perimetrelor, cu centralizarea informatiilor in dispecerate specializate, precum si retele de comunicatii voce-date. RASIROM detine o tipografie proprie.

 

 


REVOLUTIA DIN ISLANDA!!!!!!!!!!!!!DE CE NU VORBESTE PRESssAA
Am primit un rezumat al unui articol aparut in Spania, despre veritabila revolutie din Islanda. La stiri bineanteles ca nu a "transpirat" nimic, caci nu se doreste ca modelul islandez sa se propage.
In Islanda, tara in care guvernul a fost demis in totalitate , marile banci au fost nationalizate, s-a decis sa nu se plateasca datoria creata in Marea Britanie si Olanda, din cauza politicii lor financiare rau intentionate si s-a creat un grup popular pentru a rescrie constitutia. Si toate acestea pasnic.
O revolutie impotriva puterii care ne-a adus la criza actuala. De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute de doi ani: Ce se intampla daca alti cetateni UE vor lua exemplu? Iata pe scurt, istoria evenimentelor:
- 2008. Se nationalizeaza cea mai mare banca din tara. Se prabuseste moneda, bursa isi suspenda activitatea. Tara este in stare de faliment.
- 2009. Protestele populare din fata parlamentului fac sa fie convocate alegeri anticipate si provoava demisia primului-ministru si a membrilor guvernului in bloc.
- Continua situatia economica nefavorabila. Printr-o lege se propune rambursarea datoriei catre GB si Olanda avand de plata suma de 3.500 de milioane de euro, o suma pe care toate familiile islandeze sa le plateasca lunar pentru urmatorii 15 ani la 5,5% interese.
- 2010. Oamenii ajung sa iasa in strada si cer ca aceasta lege sa fie supusa referendumului. In ianuarie 2010, presedintele refuza sa o ratifice si anunta ca se va consulta poporul. La referendumul, organizat in luna martie 93% din voturi au fost impotriva acestei legi.
- Pentru toate acestea, guvernul incepe o ancheta pentru a rezolva responsabilitatile legale ale crizei. Incepe arestarea mai multor bancheri seniori si directori. Interpolul emite un ordin, si toti bancherii implicati, pleaca din tara.
- In acest context de criza, se alege o adunare pentru a elabora o noua constitutie care sa includa lectiile invatate in urma crizei si pentru a inlocui pe cea curenta, o copie a constitutiei daneze.
- Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran.Se aleg 25 cetateni fara afiliere politica , din 522 care si-au depus candidaturile, pentru care era necesar sa fie majori si sa aiba sprijinul a 30 de persoane. Adunarea constitutionala incepe activitatea in februarie 2011 prezinta un proiect de constitutie bazata pe recomandarile poporului din diverse reuniuni din intreaga tara.
Noua constitutie trebuie sa fie aprobata de catre actualul Parlament si de cel care se va forma dupa alegerile legislative. Aceasta este scurta istorie a Revolutiei Islanda:
- demisia guvernului in bloc,
- nationalizarea bancilor,
- un referendum pentru a permite oamenilor sa decida cu privire la deciziile economice,
- inchisoare pentru cei responsabili pentru criza si rescrierea constitutiei de catre cetateni.
S-a mentionat acest lucru in mass-media europeana? S-a comentat cu privire la acest lucru in talksourile politice? S-au vazut imaginile de la evenimentele la televizor? Bineinteles ca nu.
Oamenii islandezi au fost in masura sa dea o lectie pentru toata Europa, sa se impotriveasca intregului sistem si sa ofere o lectie de democratie intregii lumi
.http://www.taringa.net/posts/noticias/9443668/Islandia-revolucion-silenciosa.html


http://documentare.digitalarena.ro/a-fost-odata-in-transilvania-2007/

Vizionezi acest documentar. Cred ca e suficient cat sa nu mai poti pronunta...UDMR!

 

 

 

Material primit pe e-mail.

0 comentarii4872 vizualizări04 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0