Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Teorii Joi 02 Iulie 2020 - 14136 vizitatori azi
Declaratiile SOCANTE ale lui Anghel Rugina...

Citeste si crede ce vrei...Pe la inceputul anilor 2000, exista un talk-show pe ANTENA 1, care se numea: "Marius Tuca Show". Acest ziarist invita in emisiunile sale, cele mai reprezentative personalitati ale momentului, de la presedintele statului, primul ministru si membri ai guvernului, pana la sportivi, oameni de cultura sau de stiinta... pe scurt, invita in fiecare seara, OMUL ZILEI! Realizatorul nu-si "ierta" pentru nimic in lume invitatul, supunandu-l unui continuu tir de intrebari, care de care mai provocatoare si mai indiscrete referitoare la activitatea profesionala sau actiunile publice ale acestuia. 

Intr-o seara de acum circa zece ani, l-a avut ca invitat pe marele nostru economist si academician Anghel Rugina, profesor universitar de anvergura mondiala, care s-a stins din viata de curand, din pacate... Emisiunea de pe Antena 1 din acea seara avea sa devina, pentru toti cei care am urmarit-o, absolut memorabila. Sub Ceausescu, Anghel Rugina a fugit din tara , trecand Dunarea inot la sarbi. A fost ranit la picior de un granicer roman, dar a reusit in cele din urma sa ajunga in Statele Unite, unde a devenit membru corespondent al Academiei Statelor Unite, sef de comisii economice si consilier in diferite guverne americane. Pentru cine vrea sa se edifice mai pe larg despre personalitatea acestui roman de exceptie recomand lectura de pe Wikipedia si din alte surse on-line. La un moment dat, cu toata experienta sa, Marius Tuca a scapat invitatul de sub control. Personajul "de mare calibru"din acea seara, a pus treptat stapanire pe emisiune, toata pregatirea acesteia ducandu-se "pe apa Sambetei", deoarece raspunsurile sale la intrebarile moderatorului depaseau cu mult tiparul emisiunii, prin amplitudine, prin modul in care erau documentate si mai ales prin consecintele lor!... Erau raspunsuri care impuneau de la sine alte intrebari si tot asa... Ca un bulgare de zapada lasat sa se rostogoleasca pe o panta proaspat ninsa!...

Dar sa vedem ce s-a intamplat, concret!

 Domnul Rugina a afirmat la un moment dat, ca a fost invitat acasa la George Bush ! La "CASA ALBA ", bineinteles. Fiica domniei sale era prietena si colega de facultate cu gemenele presedintelui american, iar acesta a vrut sa il cunoasca personal, asa ca l-a invitat la o cina in cel mai bine pazit obiectiv al planetei. Si cand Marius Tuca l-a intrebat cum e de fapt presedintele american "in privat", au inceput dezvaluirile: "George Bush este un texan simpatic, cinstit si foarte de treaba, dar nu face ce vrea el!..." "Cum, adica, nu face ce vrea el? Pai nu este el cel mai puternic om de pe planeta? Nu conduce el guvernul celui mai puternic stat din lume?" A intrebat, Tuca."Pai, nu prea..." a raspuns domnul profesor. "Se vede treaba ca trebuie sa fac unele precizari", a mai spus domnia sa, "ca sa se stie si ca sa puteti intelege mai bine"!... Apoi a continuat:

 "Dragii mei, lumea asta este condusa de un fel de guvern mondial, format dintr-un grup de circa 250-300 de persoane, super-bogate, super-puternice si super-bine-informate, care traiesc "ca in sanul lui Avram"! Oamenii astia detin puterea absoluta pe planeta. In afara de accesul imediat la toate resursele economice si la cele mai recente descoperiri tehnico-stiintifice, multe tinute in secret, au la dispozitie, in toate tarile lumii, institute de cercetari psiho-sociologice, cu ajutorul carora tin sub control toate popoarele planetei. Acestea le indica personajele politice cele mai "potrivite" pentru a "castiga alegerile", in mod "democratic" in cele mai importante state ale lumii; importante nu numai ca numar de locuitori, dar mai ales prin resursele lor naturale, prin puterea economica, militara sau prin pozitia lor strategica. Practic toti conducatorii statelor importante ale planetei sunt "alesi" cu "binecuvantarea" acestui "GRUP", si toti cei alesi nu fac altceva decat sa puna in practica "directivele" trasate de acesta..."

Intrebare telefonica de la un telespectator: "Domnule Anghel Rugina, face si Romania parte dintre tarile vizate de "GRUP"?" "Da. Si ca dovada va aduc faptul ca, inainte cu doua luni de alegerile din 2000, persoana care a castigat alegerile prezidentiale, a fost in vizita "privata" in Statele Unite, iar la doua saptamani de la castigarea alegerilor, primul ministru proaspat numit a facut acelasi lucru. Au fost amandoi sa-si ia "foaia de drum"... Replica telefonica: "Adica dumneavoastra vreti sa spuneti ca pe presedintele nostru ni l-au ales americanii?" Raspuns: "Nu o spun eu. Asa este. Numai ca nu americanii, ci "GRUPUL" care conduce. In America a avut loc doar acceptarea si instruirea personajelor." Replica: "Sa va fie rusine domnule, Rugina... Sa va fie rusine ca ati ajuns la varsta pe care o aveti, cu capul plin de par alb, ca si mine si ca ne mintiti in halul asta... Nu stiu ce interes aveti sa o faceti, dar vreau sa va spun ca pe presedintele nostru l-am ales noi, cu totii, prin votul nostru, ca asa am vrut noi! Sa va fie clar: asa am vrut noi! Si apoi cum sa ni-l aleaga altii cand este o comisie de votare care verifica vot cu vot, de la toate partidele... Sunteti un mincinos! Domnule Marius Tuca, nu mai chemati, domnule, din astia... Buna seara!..."

Anghel Rugina, (A.R.): "Draga domnule, te felicit!... Te felicit ca ai ajuns la varsta la care ai capul plin de par alb si ca ai trait pana acum cu impresia ca ai putere! Ca votul tau conteaza! Poti sa mori fericit in cazul asta! Eu nu am vorbit pentru cei care au varsta si convingerile dumitale. Eu am vorbit pentru cine are urechi sa auda si minte sa inteleaga!... In ceea ce priveste votul, nu uitati vorbele lui Stalin, care zicea ca nu conteaza cine si ce voteaza, conteaza doar cine numara voturile! Astazi cu voturile centralizate electronic treaba asta a devenit un simplu joc pentru un informatician: cu un program destept, printr-o simpla atingere a unei anumite taste, voturile plus ale unui candidat se aduna discret la cel care trebuie sa iasa... Imi spui ca nu stii ce interes am... Am interesul ca POPORUL MEU SA AFLE... Sa afle si SA INTELEAGA!... Sa inteleaga ca la nivel global "cartile sunt facute"! Oamenii astia sunt prea destepti si prea puternici!..."

Alt telespectator (TS), intreaba: "Dar cine sunt oamenii astia? Este vorba de Franc-masonerie?" A.R.: "Sunt si masoni in "grup", dar nu sunt majoritari!" TS, (chiar daca se trateaza de un alt telespectator lasam initialele cu titlu generic, pentru cursivitatea mesajului): "Atunci, despre cine este vorba? E sultanul Bruneiului? Bill Gates? Sau cine altcineva?"

 A.R.: "Mai, baieti... Pe oamenii astia nu-i cunoaste nimeni... Adica nimeni dintre "muritorii de rand"! Ce, sultan? Ce, Bill Gates? Astia sunt mici copii, pe langa cei din "GRUP"! Trebuie sa intelegeti ca adevaratii bogati ai lumii nu apar in nici un top, al niciunei reviste... Se bucura de anonimat pentru ca astfel sa aiba libertate deplina de miscare. Doar un numar limitat de persoane, alese pe spranceana, cunoaste identitatea unora dintre ei, alte persoane "alese", cunosc pe altele, si tot asa. Nimeni nu poate pune toate piesele acestui puzzle impreuna... Nici macar presedintii marilor state ale lumii. Directivele ajung la ei prin interpusi. V-am spus ca este vorba despre oameni deosebit de inteligenti si despre o organizare perfecta!..." TS : "Atunci sunt evreii?"

A.R.: "Sunt si evrei dar nu sunt majoritari!" TS: "Arabii? Sunt si arabi? Ca astia au petrol..."

 A.R.: "Dragii mei, sunt reprezentanti de peste tot, intr-o proportie echilibrata. In asta si consta succesul "GRUPULUI", deciziile in interiorul lui se iau intr-un mod absolut democratic, iar locul in acest "GRUP"se mosteneste, pe principii monarhice, cei ce urmeaza sa intre fiind foarte bine testati si pregatiti in acest sens... TS: "Bun, si cam de cand se intampla chestiile astea?"

A.R.: "Se zice ca acest "GRUP" a luat fiinta cam pe la inceputul anilor 1800, cu scopul declarat de a prelua conducerea lumii. Prima miscare cu relevanta la nivel planetar ar fi fost initierea valului de revolutii din Europa anilor 1848. Apoi "GRUPUL" a incercat preluarea puterii pe tot globul prin intermediul ideologiei comuniste." TS: "Cum adica, sa preia puterea in lume cu ajutorul comunismului? Pai comunismul nu zice ca totul este al tuturor? Nu inteleg. Puteti sa ne explicati?"

A.R.: "O.K. Sa rationam un pic... Deci ideologia comunista spune ca totul este al tuturor, este adevarat, dar si ca nimeni nu poate dezlipi nici un strop din bunurile in comun pentru folosul sau personal. Deci totul este al tuturor si in particular al nimanui. Si chiar daca nu sunt ale nimanui, dupa victoria planetara a comunismului, aceste bunuri trebuiesc totusi "administrate" de cineva. Si de ce acel cineva n-ar putea fi un "GRUP", de administratori la nivel mondial de, sa zicem... 250-300 de persoane!" ...Toata lumea... muta. Inclusiv Marius Tuca... Si domnul profesor a continuat:

 "Toate miscarile de rezonanta mondiala de dupa 1848, s-ar fi produs cu acceptul acestui "GRUP". Totul bine studiat. Totul cu un scop precis.Bineinteles ca au aparut si evenimente neprevazute. Las un moment dat, liderii comunisti, supusi unei propagande desantate cu scopul crearii cultului personalitatii, pe criterii de marketing politic, au inceput ei insisi sa creada in ceea ce propovaduiau si sa se creada niste ZEI in viata, asa ca au scapat de sub control. Si atunci a fost nevoie de crearea unei ideologii care sa contrabalanseze comunismul si anume fascismul. Si asa a pornit cel de-al doilea razboi mondial... Si cand si fascismul a inceput sa aiba derapaje i s-a opus o coalitie mondiala, si pentru ca nu fusese infrant comunismul "independent", a fost nevoie de un "razboi rece", care s-a incheiat asa cum stim cu totii, cu victoria "GRUPULUI", asupra copilului rebel - comunismul! Acum suntem in faza in care "GRUPUL" se concentreaza asupra unei noi strategii de putere si anume "GLOBALIZAREA". Au fost create organisme la nivel global in sprijinul acestui concept: NATO, G8, G20, FMI, Banca Mondiala, BERD, Comunitatea Europeana, etc... Trebuie sa recunoastem ca acest "GRUP" a avut un rol foarte important in mentinerea unui echilibru strategic la nivel mondial. In perioada dominatiei acestuia, nivelul de trai al populatiei a crescut in mod constant, nu peste tot e drept dar inca se mai lucreaza la acest lucru prin intermediul organismelor mondiale controlate de "GRUP". De asemenea nivelul tehnologic a cunoscut un progres urias care nu ar fi fost posibil fara directionarea resurselor necesare in acest sens. "Drepturile omului"sunt impuse permanent pe ordinea de zi a tuturor reuniunilor la nivel mondial, sau regional, acolo unde acestea nu sunt la inaltimea momentului. In general se impune o noua ordine mondiala, care incearca sa inlature haosul, anarhia si pericolele potentiale la nivel planetar...V-am spus ca este vorba despre persoane deosebit de inteligente. E drept, uneori sunt mai rai cainii, ca stapanii, dar sunt sigur ca la momentul oportun, stapanii isi vor pune cainii cu botul pe labe !..."

 Marius Tuca (M.T.): "Domnule Anghel Rugina, m-ati uimit! De unde stiti toate astea?

A.R.: "In cercurile academice americane se dezbat destul de des subiecte de genul asta!" M.T.: "Si nu va este frica sa dezvaluiti aceste lucruri?"

A.R.: "In primul rand, am o varsta: "mi-am trait traiul, mi-am mancat malaiul", si apoi sunt lucruri, repet, deja cunoscute, iar scopul pentru care am facut-o este de a limpezi cumva apele si de a potoli spiritele infierbantate din Romania, care inca mai cred ca tot ceea ce zboara se mananca!..."

TS: "Si noi ce trebuie sa facem?"

A.R.: "Aici am vrut sa ajungem cu discutia noastra!... Pentru noi, important este sa ne facem viata frumoasa in jurul nostru.Sa lasam gandurile mari, la scara internationala, ca acolo jocurile sunt facute si echilibrele nu trebuiesc rupte! Nu avem nici informatiile, nici competenta, nici resursele si nici mijloacele necesare sa actionam la un nivel atat de inalt. Putem in schimb sa ne comportam civilizat, sa ne educam bine copiii, sa ne conservam si sa ne protejam mediul in care traim, sa ne respectam si sa ne ajutam, pe scurt: sa ne traim viata linistiti..."

 

 

 

3 commentarii4571 vizualizări30 decembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0